Volledig scherm
© 24Kitchen

Saffraanyoghurttaart

Ingrediënten:

Bodem
- 350 g hazelnoten
- 1 snufje zout
- 15 grote dadels zonder pit
2 el kokosolie

Vulling
- 16 g gelatineblaadjes
- 250 ml kokosmelk
- 725 g Griekse yoghurt
- 6 el vloeibare honing
1 mespunt saffraanpoeder

Garnering
Vers fruit naar keuze

Benodigdheden:
- Keukenmachine met hakmolen
- Bakpapier
- Taartvorm

Bereidingswijze:
Bodem
- Houd een handje hazelnoten achter voor garnering.
- Maal met de keukenmachine de overige hazelnoten met het zout fijn, maar niet tot poeder.
- Doe de noten in een andere kom.
- Maal in de keukenmachine de dadels, kokosolie en een eetlepel water tot een pasta.
- Meng deze pasta met de hazelnoten.
- Druk het in een met bakpapier beklede vorm en laat opstijven in de koelkast.

Vulling
Laat de gelatine weken in koud water.
- Verhit 50 ml kokosmelk.
- Knijp de gelatine uit en laat van het vuur af in de kokosmelk oplossen. Laat iets afkoelen.
- Meng met een garde in een kom de yoghurt met 4 eetlepels honing, de overige kokosmelk, saffraan en het gelatinemengsel.
- Schep de vulling op de dadelbodem en zet afgedekt in de koelkast
-  Laat liefst een nacht opstijven.

Serveren
Garneer de taart met vers fruit naar keuze en lepel er wat honing over.
- Bestrooi met wat achtergehouden noten.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen