Volledig scherm

Salade met sinaasappel, venkel en Hollandse garnalen

Estée van 24Kitchen weet hoe je een goede salade maakt. Met deze variant haal je de zon in huis. Smullen maar!

Ingrediënten (4 personen):
- 150 g gort
- 2 venkels
- 2 sinaasappels
- 1 bosje dille
- 200 g Hollandse garnalen
- 1 citroen
- Olijfolie
- 2 el mayonaise
- 75 ml yoghurt
- 1 tl paprikapoeder
2 el ketchup

Bereiding:
Breng een steelpan met water en een snuf zout aan de kook. Kook daar de gort in voor circa vijftien minuten tot deze gaar is. Giet af en laat even droog stomen boven de warme pan. Laat rustig afkoelen.
- Snijd de venkel doormidden en daarna in zeer dunne plakken. Snijd ook de groene stelen met het loof erbij. Deze zijn lekker van smaak en zeker mooi voor de kleur. Pel de sinaasappel en snijd deze eerst doormidden en daarna in plakjes. Meng de venkel en sinaasappel door elkaar.
- Hak de dille fijn en meng ook deze door de venkel heen samen met de Hollandse garnalen.
- Meng de gort door de venkel en voeg sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
Maak van de mayonaise samen met wat yoghurt een mix. Voeg de paprikapoeder, ketchup en de andere helft van de citroen toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveren:
Serveer de salade met daar bovenop een lekkere klodder van de saus. 

Eet smakelijk!

In samenwerking met 24Kitchen en Estée Strooker.

Volledig scherm
© 24Kitchen

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (23%)
  • Om het even (10%)
14810 stemmen