Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Salmonella in varkensvlees Jumbo

Jumbo haalt per direct verschillende verse varkensvleesproducten van het huismerk uit de schappen. Tijdens een reguliere kwaliteitscontrole werd de salmonellabacterie aangetroffen, waardoor deze producten mogelijk besmet kunnen zijn. Het gaat onder meer om gemengd gehakt, soepballetjes, varkensbraadworst en varkenssaucijs.

Jumbo vraagt klanten de betreffende verse varkensvleesproducten terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug.

Wie het vlees toch wil eten, doet er goed aan het door en door te verhitten. Dat doodt de salmonellabacterie, aldus de supermarktketen. Het gaat om allerlei soorten vlees: van gemengd gehakt, gekruid gehakt en Fries gemengd gehakt tot soepballetjes en saucijzen De lijst met producten en hun verpakkingscodes zijn hier terug te vinden. 

Hamburgerbroodjes

Eerder vandaag werd ook bekend dat Jumbo per direct de ‘Hamburgerbuns briochebroodjes’ van het huismerk uit de schappen haalt. Door een productiefout zijn er sesambroodjes in de verpakking terechtgekomen, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een sesamzaadallergie. Het gaat om broodjes met een houdbaarheid tot 2 juli.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.