Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Salmonella in varkensvlees Jumbo

Jumbo haalt per direct verschillende verse varkensvleesproducten van het huismerk uit de schappen. Tijdens een reguliere kwaliteitscontrole werd de salmonellabacterie aangetroffen, waardoor deze producten mogelijk besmet kunnen zijn. Het gaat onder meer om gemengd gehakt, soepballetjes, varkensbraadworst en varkenssaucijs.

Jumbo vraagt klanten de betreffende verse varkensvleesproducten terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug.

Wie het vlees toch wil eten, doet er goed aan het door en door te verhitten. Dat doodt de salmonellabacterie, aldus de supermarktketen. Het gaat om allerlei soorten vlees: van gemengd gehakt, gekruid gehakt en Fries gemengd gehakt tot soepballetjes en saucijzen De lijst met producten en hun verpakkingscodes zijn hier terug te vinden. 

Hamburgerbroodjes

Eerder vandaag werd ook bekend dat Jumbo per direct de ‘Hamburgerbuns briochebroodjes’ van het huismerk uit de schappen haalt. Door een productiefout zijn er sesambroodjes in de verpakking terechtgekomen, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een sesamzaadallergie. Het gaat om broodjes met een houdbaarheid tot 2 juli.

  1. Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Bijna 750 jaar na zijn overlijden hebben wetenschappers eindelijk vast kunnen stellen waaraan de heilig verklaarde Franse koning Lodewijk IX (de negende) in het jaar 1270 overleed. Volgens een team experts onder leiding van de Franse forensisch patholoog Philippe Charlier stierf de vorst in de tegenwoordige Tunesische hoofdstad Tunis, omdat hij Afrikaans eten haatte, uit principe weinig at en daardoor een extreem vitaminetekort en vervolgens dodelijke scheurbuik ontwikkelde.