Sergio Herman wil nieuw culinair paleis bouwen om in te wonen én koken
Topkok Sergio Herman heeft plannen met een oude boerenschuur en woonhuis in Terhofstede in Zeeland. Er komt geen restaurant, maar Herman wil er wel gasten ontvangen voor een culinaire beleving. Ook wil hij er gaan wonen.
Delen per e-mail
Het management van Herman bevestigt: ‘Sergio Herman Hospitality Group is inderdaad in overleg met de gemeente Sluis om te onderzoeken of er in de gemeente een locatie kan worden betrokken voor nieuwe initiatieven’. Navraag bij zijn woordvoerder leert dat het om de locatie Platteweg 2 bij Retranchement gaat. Over de verdere inhoud van het plan wil het management geen mededelingen doen. De gemeente Sluis, die het initiatief in principe heeft goedgekeurd, is namelijk nog in overleg met eventueel betrokkenen. Het bestemmingsplan licht al wél een tipje van de sluier op.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMDe Pollepel thuis
Illegale palingfuiken zijn bij visrestaurant De Stroper al lang verleden tijd
Visrestaurant De Stroper staat al jaren bekend als een van de beste restaurants van Dordrecht. Tijdens de lockdown kun je er volledige menu’s afhalen, maar ook simpele borrelboxen of koude visschotels. Voor de Pollepel Thuis kiezen we voor de ‘Stoperbox’. -
22
Driekwart van commando's in spe haalt de opleiding niet, waarom is dat?
Misschien is de opleiding van de Korps Commandotroepen wel de zwaarste die er is. Ongeveer 80 procent van de kandidaten haalt de eindstreep niet eens. Universitair hoofddocent Ruud den Hartigh werkt nu samen met zijn team aan een oplossing. Door de commando’s in spe te volgen en de data te analyseren, hopen ze erachter te komen wat de grote uitval veroorzaakt. -
Huiseigenaar betaalt geen boete meer als gasaansluiting wordt verwijderd
Consumenten hoeven niet te betalen wanneer ze hun gasaansluiting laten verwijderen. Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. De verwijderkosten van de gasaansluiting worden in plaats daarvan betaald door iedereen die nog wel op het gasnet is aangesloten, via de periodieke aansluitvergoeding. -
Koken & Eten
Havermelk in een paar jaar tijd enorm in populariteit gestegen
We drinken in Nederland nog altijd veel melk van de koe, maar plantaardige ‘melk’ is in opkomst. Vooral havermelk heeft een groeispurt gemaakt. Het is nu zelfs meer in trek dan sojamelk. -
PREMIUM
Deze zaak wordt het laatste kunstje van meesterkok Ad Janssen (en het staat op een prachtig landgoed)
De Rhoonse meesterkok Ad Janssen begint een nieuw restaurant in Bergschenhoek. Wanneer het precies opengaat, weet hij niet. Geen mens weet immers hoe lang de (horeca-)lockdown nog duurt. ,,Maar zodra het mag, zijn wij er klaar voor.’’ Met Bij Ad op landgoed Vidaa wil hij exclusieve tiengangendiners verzorgen, maar ook uitpuffende fietsers met een lekker wijntje en een maaltijdsalade aan zich binden.
-
PREMIUM
Ach, die heerlijke umamikick
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Na een vijfgangenmenu met twee sterren vindt mevrouw Hamersma het tijd voor iets eenvoudigers. -
4
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
Tupperware Nederland stopt per direct met verkoop legendarische producten
Tupperware stopt vanaf 1 maart met de verkoop in Nederland. Het befaamde bedrijf in keukengerei en plasticartikelen zal ook stoppen met de Tupperwareparty's.