Volledig scherm

Sla dit in voor het perfecte valentijnsontbijt

Een valentijnsontbijt is het eerste moment van de dag waarop je indruk kunt maken op je geliefde. Met één van deze vijf ontbijtjes kan het niet misgaan. 

Ho­ningo­me­le­tjes met aard­bei­en

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 2 personen:
- 125 g verse aardbeien
- 0,5 citroen (schoongeboend)
- 3 middelgrote eieren
- 1,5 el halfvolle melk
- 0,5 el vloeibare honing
- 12 g ongezouten boter (of margarine)
- 75 g verse roomkaas naturel
- 1,5 el gestampte muisjes

Bereiding:
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit. Meng de aardbeien met 1 el citroensap. Klop in een maatbeker de eieren los met de melk, het citroenrasp, de honing en het zout.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk een kwart van het eimengsel in de pan.
- Bak de omelet tot de bovenkant bijna droog is. Houd afgedekt warm op een bord en bak nog 3 omeletten.
Besmeer elke omelet dik met roomkaas. Bedek een helft met aardbeien en vouw de omelet dubbel. Zeef de gestampte muisjes boven de omelet.

Bron: Allerhande

Gekookt hartjes ei

Volledig scherm
© Romantisch Cadeau

Ingrediënten voor 2 personen:
-
eieren

Bereiding:
-
Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. 
- Laat de eieren onder koud water schrikken zodat de schil er makkelijk vanaf komt. 
- Vouw een stuk karton dubbel en plaats daar het hardgekookte ei tussen. 
- Vervolgens leg je er een stokje boven en knoop je de uiteinden vast met twee elastiekjes. 
- Als het goed is, ontstaat er een druk op het ei. 
- Laat het ei zo een halfuur liggen en voilà, je hebt een perfect gekookt ei in de vorm van een hartje.

Julius Jaspers laat je zien hoe je een perfect zachtgekookt ei maakt:

Wen­tel­teef­jes met ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 2 personen:
-
0,5 limoen
- 7½ g verse basilicum
- 125 g verse aardbeien
- 0,5 el poedersuiker
- 1 middelgroot ei
- 75 ml volle melk
- 0,5 el kaneelsuiker
- 2 sneetjes brioche brood
- 20 g ongezouten boter (of margarine)

Benodigdheden:
- Rasp

Bereiding:
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Halveer de aardbeien en meng ze met het limoenrasp en -sap, het basilicum en de poedersuiker. Laat 10 minuten marineren. Klop ondertussen de eieren in een diep bord los met de melk en kaneelsuiker.
Wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen.
- Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 6 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. 

Serveren:
- Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien.

Bron: Allerhande

Rood fruit pannenkoekentaart

Volledig scherm
© 24Kitchen

Ingrediënten voor 2 personen:
50 g boter
- 200 g bloem
- 0,5 el bakpoeder
- 250 ml melk
- 1 ei
- Zonnebloemolie
- 125 g aardbeien
- 125 g gemengd rood fruit
- 0,5 bosje basilicum
- 125 ml Griekse yoghurt
1 el honing

Bereiding:
- Smelt de boter. Maak een beslag van de bloem, bakpoeder, melk, het ei, een snufje zout en boter. Verhit olie in een pan, schep er een laagje beslag in en bak tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak hem gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.
- Snijd het fruit in gelijke stukken. Pluk en snijd de basilicum in reepjes. Houd een gedeelte van het fruit achter voor de garnering. Meng de Griekse yoghurt met de honing, het overige fruit en de basilicum.
Bestrijk de pannenkoeken, op één na, met de yoghurt en stapel ze op elkaar. Leg de niet besmeerde pannenkoek bovenop. Verdeel het achtergehouden rode fruit over de bovenste pannenkoek.

Bron: 24Kitchen

Ge­bak­ken ei­hart­jes

Volledig scherm

Ingrediënten voor 2 personen:
2 sneetjes wit casinobrood
- 1,5 el ongezouten boter (of margarine)
- 2 middelgrote eieren
1½ zakje gemengde friseesla
- 1½ zakje tuinkers

Benodigdheden:
- Hartvormpje
- Aluminiumfolie

Bereiding:
- Steek met het hartvormpje het brood uit. Zet de steker in de koekenpan en verhit hierin een klontje boter. Breek het ei in het hartvormpje en bak het op laag vuur gaar in 5 à 8 minuten minuten.
- Haal het eihartje uit de pan en houd het warm onder aluminium folie. Bak de rest van de eieren op dezelfde wijze. Rooster ondertussen de broodhartjes.
- Verdeel de sla over vier borden. Leg de broodhartjes op de sla en verdeel de eihartjes erover. Bestrooi vervolgens met zout en (versgemalen) peper en knip de tuinkers er fijn overheen. Serveer direct.

Tip: Met verschillende vormen kunnen gevarieerde eitjes gebakken worden.

Bron: Allerhande

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
14759 stemmen