Volledig scherm

Slim? Britten drinken warme whiskey bij griep

Je hoort het de laatste tijd veel om je heen: gesnotter en gehoest. Er is bijna geen ontkomen aan. Gelukkig hebben de Britten een lekkerdere manier om van je verkoudheid af te komen dan het nemen van keeltabletten en hoestsiroop. En hoe kan het ook anders? Zij gebruiken drank.

In Groot-Brittannië wordt namelijk een drankje gebruikt met whiskey. Deze 'hot toddy' is voor de Engelsen al jaren dé oplossing tegen een verkoudheid. Het is een 100% natuurlijk drankje op basis van water, honing en natuurlijk whiskey.

Één van de verhalen achter de 'hot toddy' is dat in de 18e eeuw artsen het hete drankje gebruikten als medicijn. De drank werd uitgevonden om de bittere en rauwe smaak van whiskey te verhullen. Daarom werd er suiker, saffraan, noten en kaneel toegevoegd. 

Misschien is het voor de Britten wel een excuus om tijdens de griep of verkoudheid te kunnen drinken. Toch zit een 'hot toddy' vol met vitamine C die je weerstand weer omhoog haalt. ,,De kruiden stimuleren het speeksel dit helpt bij keelpijn en de citroen en honing werken tegen de slijm'', schrijft Ron Eccles, hoofd van het Common Cold Centre aan Cardiff University in een onderzoek.

In Nederland is het warme drankje 'grog' wel bekend. Het is eigenlijk bijna precies hetzelfde als de 'hot toddy', de whiskey wordt alleen vervangen door cognac of rum. In Japan wordt er ook iets gelijks gedronken tegen de griep of verkoudheid. Namelijk: 'Tamagozake'. Dat is een warm drankje met Sake, een rauw ei, melk en honing. 

Wist je dat tequila helemaal niet zo slecht is als je denkt? Lees het hier.

Volledig scherm

Wil je zelf een 'hot toddy' maken? Het is erg simpel. 
- Doe één à twee eetlepels whiskey in een glas. Voeg hier een eetlepel honing aan toe en twee theelepels vers citroensap.
- Kook water en giet dit bij het mengsel.
- Voeg kaneel toe of een theezakje naar smaak.

Een cupcake voor €844? In Dubai kan alles!

Nog geen succes? Probeer eens een 'hot toddy'!

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen