Geen tv, geen telefoon, alleen maar aandacht voor je maaltijd.
Volledig scherm
Geen tv, geen telefoon, alleen maar aandacht voor je maaltijd. © Shutterstock / MintImages

Sluit je maaltijd af met thee en andere tips van diëtist om aandachtiger te eten

Koken & etenVoor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen alle afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. De Vlaamse diëtiste Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. 

2 reacties

 • Astrid Beek

  6 maanden geleden
  Je kunt ook heel goed 'mindful' eten bij de tv hoor of achter je bureau, zolang je het eten maar als belangrijkste bezigheid hebt. Voor een alleenstaande is het uitermate saai om aan tafel naar je eten te zitten staren.
 • P. van der Kooij

  6 maanden geleden
  Het drinken van thee na de maaltijd vind ik een erg goed idee. Maar als dat voor mensen nieuw is, dan wordt hier een kans gemist om de juiste thee te adviseren. Daar zijn heel veel varianten in en de ene thee is heilzamer en beter voor de spijsvertering dan de andere. Vooralsnog hou ik het op groene thee of diverse soorten after dinner thee. Maar nogmaals een goed advies ontbreekt hier.
 1. Dit zet Nederland het liefst op tafel met kerst (en het is dit jaar minder vaak het gourmetstel)
  Koken & Eten

  Dit zet Nederland het liefst op tafel met kerst (en het is dit jaar minder vaak het gourmet­stel)

  Ondanks of juist dankzij de aanhoudende coronacrisis is Nederland nu al volop bezig met kerst, blijkt uit het zoekgedrag van mensen op de site en app van Albert Heijn. De fans van de feest-Allerhande kunnen hun lol op, want na de ingetogen feestdagen van vorig jaar pakken we dit jaar feestelijker uit, verwacht foodtrendwatcher Joyce Bierman, binnen Albert Heijn verantwoordelijk voor het magazine.