Wetenschapper Wibke Roland.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschapper Wibke Roland. © Peter Franken

Smaakexpert Wibke over zout: ‘Als je te veel zout uit product haalt, krijg het heel andere smaak’

Onder professorenWibke Roland probeert met haar onderzoeken te helpen om gezond voedsel lekkerder te maken, zodat consumenten gezond voedsel bewust kiezen op basis van smaak. Door op moleculair niveau de smaak van ingrediënten te begrijpen, zoekt ze ook naar verduurzaming van voedselproductie.

  1. Mathijs (30) heeft het syndroom van Down en maakt prijswinnende kookvlogs: ‘Wereldberoemd ben ik’’
    PREMIUM
    Video

    Mathijs (30) heeft het syndroom van Down en maakt prijswin­nen­de kookvlogs: ‘Wereldbe­roemd ben ik’’

    Hij heeft het syndroom van Down én maakt prijswinnende kookvlogs. Mathijs Withaar (30) kookt als De Bijna Chef de sterren van de hemel en ondervraagt gewapend met plopkap allerlei mensen die iets van eten weten, van kaasboer tot topkok Herman den Blijker. ,,Ik ben al wereldberoemd, maar wil nog wereldberoemder worden. Dat gaat zeker lukken, ik kan dubbele salto’s met pannenkoeken.”