Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Snacken naar meer: hoe ongezond is ultrabewerkt voedsel?

Van ‘raw food’ worden we niet gezonder, maar ultrabewerkt voedsel - het andere uiterste - brengt volgens voedingswetenschappers Jaap Seidell en Jutka Halberstadt ook risico’s met zich mee.

Voedsel bewerken is zo oud als de mensheid zelf. Al in de prehistorie werd veel van het voedsel uit de natuur door mensen bewerkt door het te koken, te malen en te roosteren. Veel voedsel is na verwerking gemakkelijker te verteren. Het levert bovendien meer voedingsstoffen en kan langer worden bewaard. Door bewerking kunnen we ook allerlei natuurlijke maar voor ons kwalijke stoffen onschadelijk maken.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.