Volledig scherm

Snacks om met je valentijn te delen

Het is bijna zover, de dag van de liefde. We verrassen onze valentijn graag met heerlijke snacks en drankjes. Nog geen idee met welke snacks je jouw valentijn het beste kunt verrassen? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet. 

 Aard­bei­endrank­je

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 4 personen: 
500 g aardbeien
6 el aardbeienlimonadesiroop

Benodigdheden:
- Blender

Bereiding:
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien met de aardbeiensiroop in een blender.
- Pureer en verdeel over 4 glazen.
- Vul aan met water en serveer met een rietje, ijsblokjes en een aardbei op de rand.

Bron: Allerhande

Valentijns brownies

Volledig scherm
© Popsugar

Ingrediënten: 
-
240 g ongezouten boter
- 230 g pure chocolade, 60%
- 160 g bloem
1 tl bakpoeder
- 1,5 el cacaopoeder
- 3/4 tl zout
- 400 g kristalsuiker
- 4 grote eieren op kamertemperatuur
- 2 tl vanille extract

Bereiding:
-
Doe het rek van de oven in het midden en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakvorm in en bedek dit met bakpapier. Zorg dat over iedere rand ongeveer 2 centimeter bakpapier valt. 
- Smelt de chocolade in een pan met de boter. Roer goed door zodat het mengsel niet aanbrandt. 
- Meng bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout in een kleine mengkom. Meng suiker, eieren en vanille in een grote kom en giet het chocolademengsel erbij, klop tot het een gladde massa is.
- Doe het beslag in de bakvorm en bak de brownie ongeveer 40 tot 45 minuten tot de bovenkant glanst. Prik met een satéprikker in het beslag om te testen of dit goed is. Als deze er schoon uitkomt is de brownie klaar. 
- Laat de brownie volledig afkoelen voordat je met de koekjesvorm de hartjes uit de brownie haalt. 

Tip: Versier de brownie hartjes met glazuur en bakversiering. 

Bron: Popsugar

Een grotere cake om te snijden? Zo maak je er geen troep van:

Lollykoekjes in hartvorm

Volledig scherm
© Delish

Ingrediënten:
-
Koekjesdeeg naar keuze
- Lollystokjes
- Chocolade om te versieren

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en beleg een ovenplaat met bakpapier. 
- Leg bolletjes koekdeeg op de plaat en druk plat. Snijd met een mesje een V uit de bovenkant van het platgedrukte stukje deeg. Zo maak je de hartjes vorm. 
- Druk de lollystokjes in het deeg en bak het deeg naar bereidingswijze. 
- Laat de lolly's afkoelen en versier ze met gesmolten chocolade.

Bron: Delish

Roze milkshakes

Volledig scherm
© Popsugar

Ingrediënten: 
-
120 ml slagroom
3 tl poedersuiker
- 120 ml volle melk
- 1 bak aardbeienijs 
- Roze spikkels als decoratie

Bereiding:
-
Mix de slagroom in een kom tot het stevig wordt. Voeg de suiker toe en mix tot er stevige pieken ontstaan. Doe het mengsel in een spuitzak en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast. 
- Doe de melk en het ijs in de blender en meng tot een glad mengsel. Verdeel de milkshake over de glazen en doe het slagroom mengsel met de spuitzak op de milkshake. Maak het af met spikkels. 

Bron: Popsugar

Ap­pel­ro­zen (lactosevrij)

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 10 stuks:
2 zoete appels
- 2 el citroensap
- 1 rol vers bladerdeeg
- 125 g amandelspijs
2 tl kaneel

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Halveer de appels en snijd de helften, met klokhuis, in plakjes van 1 mm dik. Doe in een kom, meng voorzichtig het citroensap erdoor en schenk er 1 liter kokend water over. Laat 3 minuten staan en giet af in een zeef.
- Snijd het bladerdeeg in 10 repen van 24 x 4 cm. Snijd de amandelspijs in de breedte in zo dun mogelijke plakjes (liefst 1 mm dik).
- Neem een reep bladerdeeg, rek een beetje uit in de lengte. Leg over de lengte op de bovenste helft een rij amandelspijs. Bestrooi met de kaneel.
- Leg een rij appelplakjes op de amandelspijs. Zorg dat de plakjes met de ronde schilkant boven het deeg uitsteken en elkaar steeds overlappen. Vouw nu de onderste helft van de reep deeg naar boven over de appelplakjes heen.
- Rol de reep deeg met appel en spijs op tot een roos en zet op een stuk bakpapier van 10 x 10 cm. Doe de appelroos met bakpapier in de muffinvorm. De roos hoeft niet te passen: als hij losjes op de opening staat, is het ook goed. Maak zo nog 9 rozen.
Bak de appelrozen iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek na 15 minuten af met aluminiumfolie. Laat iets afkoelen voor serveren.

Tip: Lekker met crème fraîche of vanille-ijs, maar dan is het niet meer lactosevrij. 

Bron: Allerhande

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (68%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
13314 stemmen