Volledig scherm

Snel afgeleid? Chocolade is de oorzaak

Dit nieuws hadden we liever niet gehoord. Al vertelt het ons iets wat we stiekem al lang wisten. Chocolade en andere snacks op je bureau zorgen ervoor dat je heel snel bent afgeleid.

Onderzoekers van de Johns Hopkins University lieten proefpersonen plaatjes zien van verschillende voedingsmiddelen en willekeurige voorwerpen. Bij de plaatjes van lekkere dingen met veel vet of suiker werden de proefkonijnen meer afgeleid van hun taak dan bij de andere foto’s.

Een beetje goed nieuws is er ook: na een paar calorierijke hapjes is je brein weer klaar voor de focus. Een beter excuus om tijdens je werk of studie wat te snoepen is er niet.

Meer snacknieuws lezen? Check dit, of maak je eigen snack met deze recepten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.