Volledig scherm
© 24Kitchen

Snelle erwtensoep en ouderwetse wentelteefjes

24KitchenDe dagen worden steeds kouder en dat betekent: tijd voor een echte Hollandse erwtensoep. Deze variant houd je lekker warm en maak je in een handomdraai

Ingrediënten voor 4 personen:
Erwtensoep:
- 1.5 l water
- 2 runderbouillonblokjes
- 1 knolselderij
- 1 winterpeen
- 450 g diepvriesdoperwten
- 1 bosje peterselie
1 rookworst

Ouderwetse wentelteefjes:
- 25 g boter
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 8 volkorenbiscuits
- 2 el kaneel
4 el suiker

Benodigdheden:
- Staafmixer

Bereiding:
Erwtensoep:
- Breng een pan met water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
- Schil en snijd de knolselderij in gelijke stukken en voeg toe aan de pan.
- Schil de winterpeen in kleine blokjes en kook samen met de knolselderij in circa 15 minuten gaar. Voeg de doperwten toe.
- Scheur de peterselie in grove stukken en voeg toe aan de soep. Pureer met de staafmixer tot een grove soep. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep en warm nog een paar minuten door.

Ouderwetse wentelteefjes:
- Smelt de boter in een koekenpan tot de boter goudbruin is.
- Meng in een diep bord de melk met het ei, snufje zout en 1 el kaneel.
- Wel de plakken beschuitjes in de melk tot ze zich goed volgezogen hebben. Bak de wentelteefjes circa 2 minuten aan iedere kant.
Meng de suiker met 1 el kaneel.

Serveren:
Verdeel de soep over borden.
Serveer de wentelteefjes op een apart bord en bestrooi met de kaneelsuiker.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl