Snoepfabrikant: Geef kinderen minder snoep
Koken & etenZe begonnen met zuurtjes en schuimblokken, tegenwoordig maken ze andere snoepjes zoals winegums. Het zoete sprookje van snoepfabriek Matthijs duurt al 100 jaar.
De torenklok van Bergen op Zoom gaf op 14 januari 1920 aan dat het 15.20 uur was, zo zag Walther Matthijs, toen hij thuis in de Kloosterstraat voor het eerst het vuur ontstak onder een kookketel met suiker om drop te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Koken & Eten
Voedselvergiftiging van boerenkaas mogelijk afkomstig van ‘huidbacterie’
Supermarktketen Albert Heijn riep gisteren de boerenkaas belegen 30+ terug. De Voedsel- en Warenautoriteit kan nog geen duidelijkheid geven over de bacterie waarmee de kaas besmet is geraakt, dus is het gissen. Levensmiddelenmicrobioloog Rijkelt Beumer vermoedt dat de kaas in contact is gekomen met een bacterie die veel op onze huid voorkomt en voedselvergiftiging kan veroorzaken. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUMmet video
Het klimaat verandert ook op onze akkers: aardappel in het nauw, de druif vindt het prima
De aanhoudende droogte leidt bij veel boeren tot kopzorgen, en dat zal de komende jaren allesbehalve minder worden. Wat moet er gebeuren op de Nederlandse akkers? Een ding is zeker: de wijnboer, die klaagt niet. -
Koken & Eten
Maak van Hemelvaartsdag de perfecte aspergedag: ‘Nu zijn ze op hun best’
De een eet ze zodra de eerste oogst van het land komt, de ander eet asperges met Pasen. Maar er zijn ook Nederlanders die iets langer wachten. Dat is niet eens zo’n gek idee: asperges zijn nu op hun best. Een ander voordeel is dat de prijs ook flink is gezakt. Goede keuze dus als je familie met Hemelvaartsdag komt eten.
-
PREMIUM
Cas Pikaar (23) van Doyy is volgens Michelin de sterrenkok van de toekomst
Sterrenzaken zijn chic en poenerig. Dat imago lijkt Michelin van zich af te willen schudden door jonge chef-koks in de schijnwerpers te zetten. Het talent van de toekomst is wat de gids betreft Cas Pikaar (23), chef bij restaurant Doyy in Eindhoven. -
PREMIUM17
Glutenvrij uit eten? Twee derde restaurants informeert gasten verkeerd, honderden boetes van NVWA
400.000 Nederlanders met een voedselallergie lopen gevaar nu ruim de helft van de horeca, winkeliers en supermarkten niet goed vermeldt of gerechten allergenen en gluten bevatten. Dat constateert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van ruim vijfduizend inspecties. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier?