PREMIUM
Sommelier Saskia Smeenk: ‘Wijn mag sexy zijn’
Saskia Smeenk (44) is vanaf vrijdagavond sommelier van het nieuwe restaurant in het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis. ‘Ik kwam tot 150 wijnen, dat was wel een beetje ondeugend.’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Schenk geen wijn maar thee bij het kerstdiner: ‘Veel zachter voor je buik’
-
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
Carla (59) en twee andere familieleden bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van oom Henk. Een erfenis kan je leven veranderen. In deze serie deelt elke week iemand zijn of haar verhaal. -
6 tips16
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
Voor het eerst sinds 2013 maken we ons méér zorgen over onze financiële situatie. Dat maakte het CBS vanochtend bekend. Met de hard stijgende prijzen voor het levensonderhoud kun je gemakkelijk in financiële nood raken. ,,Ongemerkt wordt alles duurder en opeens is het geld op.’’ Zes tips om schulden het hoofd te bieden. -
Amsterdams restaurant sluit kort na krijgen Michelinster
Het Amsterdamse restaurant Vanderveen, dat vorige maand voor het eerst een Michelinster kreeg, gaat sluiten. Volgens eigenaar Thijs Koster hebben onder meer problemen door de coronaperiode ervoor gezorgd dat het restaurant dicht moet. -
Video
Sommelier Loesje Clement van Chocolat in Breda is nu ook de beste ‘wijnmaker’
BREDA - Twee jaar geleden kon Loesje Clement een Merlot en een Malbec niet van elkaar onderscheiden. Van wijn wist ze sowieso amper iets. Nu is ze niet alleen sommelier bij restaurant Chocolat in Breda, ook won ze begin deze week de Wine Making Challenge in Amsterdam, waarbij ze ervaren wijnkelners van sterrenrestaurants achter zich liet.
-
Op deze plekken kun je een elektrische auto beter niet opladen
-
-
-
Met video
Gehaktbal van mammoetvlees: ‘Waarom zou je kiezen voor rund, kip of varken?’
Een enorme gehaktbal van gekweekt mammoetvlees. Zachtjes gegaard in de oven en vervolgens met een gasbrander bewerkt voor een sappige bruine kleur. Alleen weet nog niemand hoe deze prehistorische variant van oma’s gehaktbal smaakt. -
PREMIUM'Smaakmakers'
Water met poeder of siroop onschuldig? ‘Je krijgt zo 5 klontjes suiker binnen’
Wie moeite heeft om elke dag voldoende water te drinken, stuitte ongetwijfeld al op smaakpoeders, fruitsiropen of drinkflessen met geurpods. De hashtag ‘WaterTok’ heeft momenteel meer dan 160 miljoen views en verzamelt inspiratie voor water met smaakjes zoals framboos of kokosnoot. Van Qallo tot AirUp: welke ‘smaakmakers’ kunnen écht een gezonde keuze zijn? En van welke blijf je liefst ver weg? Diëtiste Helen Schroé legt uit.