Volledig scherm
© Sven Benjamins

Spanakopita plaattaart

Spanakopita: een Griekse klassieker met spinazie en feta. Vandaag combineren we die twee met een bodem van bladerdeeg en dan krijg je dus spanakopita plaattaart. Zo zalig, dit moet je echt een keer proberen.

Ingrediënten (voor 2 personen):
-  1 ui
-  600 g spinazie
-  200 g feta
-  1 ei
-  1 rol vers bladerdeeg

Bereidingswijze (35 minuten):
-  Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-  Snipper de ui.
-  Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui totdat hij glazig ziet.
- Voeg dan de spinazie toe en bak deze mee totdat hij helemaal is geslonken.
-  Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
- Verbrokkel de feta, maar houd zo'n 50 gram apart.
- Klop het ei los en meng het met een flinke snuf peper en zout en de verbrokkelde feta.
-  Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg.
-  Meng nu de spinazie met het ei-feta mengsel en verdeel dit over het bladerdeeg, maar laat de randen vrij.
Verdeel tot slot de overige feta over de plaattaart en zet hem zo'n 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg gaar is en de randen goudbruin zijn gekleurd.

Tip: Maak de taart eventueel af met wat geroosterde walnoten, ook echt een succes erbij!

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

Volledig scherm
© Mariët Mons

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen