PREMIUM
Spekkoek uit de supermarkt getest: ‘Ik zie alleen groene laagjes, ik proef en ruik niets’
Voor jou getestWie het Hollandse speculaasje bij de thee eens wil afwisselen met een Aziatische lekkernij, kan in de supermarkt terecht voor spekkoek. Ons panel testte zes plakken met pandansmaak.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Oeps, paaltje geraakt: is het goedkoper om schade te claimen of zelf te betalen?
Rijd je jarenlang schadevrij, dan krijg je een forse no-claimkorting op je autoverzekering. Die kan oplopen tot wel 85 procent. Maar hoe werkt die korting precies? En wat is nou wijsheid als je per ongeluk een paaltje hebt geraakt? -
PREMIUMDe Hamersma's
Na de feestdagen begonnen aan de afvalrace? Probeer deze koolhydraatarme gerechten
Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn. Alcoholvrije wijnen, een warme salade, Curry van kip en Libanese Makreel: De Hamersmaatjes tippen verschillende Low Carb recepten om 2023 gezond en bewust te beginnen. -
PREMIUM18
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Pandan spekkoek
Wie wel eens een toko binnenstapt, vindt met een beetje geluk deze Indische ‘laagjestaart’ liggen. Spekkoek wordt, laagje voor laagje, in de oven afgebakken. Dit is een tijdrovende klus maar is het dubbel en dwars waard. -
Winactie
Deze Indische gestoomde cake wil je echt proeven (en maken!)
In onze videoserie Indo Food verdiepen koks Job en Perry zich in de Indonesische cultuur en keuken. In deze aflevering gaan ze de patisserie in om de Indische roti kukus te maken, een gestoomde gemarmerde cake.
-
PREMIUM24
Plast je kat in huis? Zo los je dat op: ‘Veel mensen vinden het niet mooi, maar het lost veel op’
Kattenpis op je vers gewassen lakens: geen pretje. Het plakt, het stinkt en je krijgt de geur er moeilijk uit. Maar hoe komt het dat katten soms op bed plassen? En hoe los je dat het beste op? Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks I Love Happy Cats schreef, helpt je op weg. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Bij de sushischool van Rik kun je gratis leren sushi maken: ‘Je moet gewoon dingen uitproberen’
Je hebt mensen ‘die er wel van houden’ én mensen die helemaal gék zijn van sushi. Rik Keijzer uit Amersfoort behoort tot de laatste categorie. Maar ja, goedkoop is het niet. Daarom leerde hij tijdens de lockdowns zichzelf hét Japanse gerecht te maken. Die liefde deelt hij nu met de wereld via zijn School of Sushi. ‘Ik ga de wereld veroveren, geloof mij maar.’ -
PREMIUMKoken & Eten
Diëtist over lightproducten zoals sojamelk: 'Als je scheutje neemt, maakt het amper uit’
Van heel wat voedingsmiddelen zijn light varianten te vinden. Maar wat is ‘light’ en is het een gezondere keuze? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 10 populaire light producten met de originele variant. ,,Light zegt niet alles over een product: soms bevat het minder vet, maar wel meer suiker.’’