Stamppot raapstelen met yoghurt en lamsgehaktballetjes
Estée van 24Kitchen weet hoe je het weekend goed moet beginnen: met een goedgevulde stamppot!
Ingrediënten (4 personen):
- 1 kg kruimige aardappels
- 4 bosjes raapstelen (meestal koop je raapstelen per bosje, ongeveer een handje per persoon)
- 150 volle yoghurt
- 1,5 + 1 el grove mosterd
- 40 ml olijfolie
- 350 g lamsgehakt
- 1 ei
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl komijn
- 4 el paneermeel
- 15 g boter
Bereiding:
- Schil de aardappels en kook ze in een pan met ruim kokend water en een flinke snuf zout tot ze gaar zijn in circa 20 minuten.
- Snijd ondertussen de raapstelen fijn, in stukken van circa een centimeter. Was de raapstelen grondig en laat goed uitlekken.
- Giet de aardappels af en laat ze goed uitlekken. Doe ze daarna weer terug in de pan en stoom de aardappels lekker lang droog. Druk ondertussen al een klein beetje kapot met een vork zodat ze ook van binnen echt kruimig worden. Maak in het midden van de pan een kuiltje en doe daar de yoghurt samen met wat grove mosterd in. Laat een klein beetje doorwarmen en pureer het daarna door de aardappels. Voeg nu ook de gesneden raapstelen toe en stamp alles door elkaar. Voeg ook een flinke scheut olijfolie toe en lekker wat peper en zout.
- Voor de balletjes gebruik ik lekker vet lamsgehakt. Daar krijg je ook een heerlijke jus van! Meng door het gehakt een eitje, peper en zout, wat venkelzaad, mosterd, komijn, een fijngehakt teentje knoflook en klein uitje. En voor een krokant korstje wat paneermeel. Kneed alles door elkaar tot een stevige massa waar je balletjes van kunt draaien.
- Draai er kleine balletjes van. Bak de ballen in een scheutje olie aan alle kanten krokant aan.
- Als alle balletjes goed aan alle kanten zijn aangebakken blus je ze af met wat water. (je voorkomt dat ze uit elkaar vallen door ze de tijd te geven ook echt een korst te krijgen door ze niet te snel te draaien… stel je geduld dus op de proef!)
- Doe een dun laagje water in de pan en laat de balletjes samen met het water doorkoken. Voeg ook een klontje roomboter toe en laat alles versmelten en inkoken tot een lekkere jus.
Serveren:
- Serveer de stamppot met een kuiltje voor de jus en de gehaktballetjes erbij.
Eet smakelijk!
In samenwerking met 24Kitchen en Estée Strooker.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Alles over picknicken en buiten eten
Als kind nuttigde hij zijn ‘cowboy-eten’ op het platje achter het huis, nu trekt meneer Hamersma de vrije natuur in voor de perfecte picknickplek. Met de meeneemmaaltijden van mevrouw. -
Koken & Eten
Dit is waarom wij oranje wortelen eten
De wortelen die wij doorgaans kopen zijn feloranje terwijl er veel meer kleuren wortelen bestaan. Waarom eten wij veel oranje exemplaren? Experts over het oranjegevoel, de mythes en de vermoedelijke echte reden waarom wij deze eten. -
Waarom zoenen gezond is: ‘Bij een zoen gaan 1 miljard bacteriën van de ene naar de andere mond’
Vandaag is het Wereld Kusdag. Gezondheidsjournalist Tijn Elferink schreef het boek Kusje erop, de waarheid achter 70 gezondheidsmythes. Wat is er waar van: ‘zoen in het rond, dan word je gezond?’ -
Kan 't goedkoper?
We betalen meer voor onze zak chips, en dat komt niet alleen doordat aardappels duurder zijn
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: chips. -
PREMIUM
Samen slapen met je baby of kind: ‘Als je zoon van 16 verdrietig is, waarom niet?’
Veel ouders doen het: met hun baby in bed slapen. Uit gewoonte, voor de gezelligheid en vooral ook uit gemak. Toch wordt het afgeraden door de JGZ, VeiligheidNL en internationale organisaties. Pedagoog Philippe Noens geeft zijn professionele mening: ,,Er bestaat geen hard, wetenschappelijk bewijs tégen, noch vóór samen slapen.”
-
Dit is wat bruidsparen dit jaar gemiddeld uitgeven aan hun huwelijk
Gemiddeld geven bruidsparen dit jaar ruim 16.000 euro uit aan hun huwelijk. Dat is 2000 euro meer dan voor corona. We hebben weer zin in een feestje, maar: trouwen is ook duurder geworden. Leveranciers worden steeds vaker gedwongen de gestegen kosten door te berekenen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de lekkerste hummus uit de supermarkt
In het Midden-Oosten is hummus al eeuwen onderdeel van het dagelijks menu. Ook in Nederland is deze pasta op basis van kikkererwten flink ingeburgerd. Maar hoe zit het met de smaak? Acht merken onder de loep.