Nusret Gokce, alias 'Salt Bae', poseert voor foto's in zijn restaurant Nusr-Et' in Istanboel.
Volledig scherm
PREMIUM
Nusret Gokce, alias 'Salt Bae', poseert voor foto's in zijn restaurant Nusr-Et' in Istanboel. © AFP

Steak met goud: bij Salt Bae betaal je grof geld voor diner, maar nieuwe kok vangt 14 euro per uur

VideoZijn restaurants staat bekend om zijn extreme prijzen en vormen magneten voor rijke en bekende mensen. De Turkse vleesmagiër ‘Salt Bae’ (38) opende twee maanden geleden een restaurant in Londen en vertrekt nu naar Saudi-Arabië. Hoe een mijnwerkerszoon zich ontpopte tot een fenomeen. 

  1. Deze stoofschotels van topchefs kun je zelf maken: echt belangrijk is een paar uurtjes tijd
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Deze stoofscho­tels van topchefs kun je zelf maken: echt belangrijk is een paar uurtjes tijd

    Wat krijg je als je enkele van de allerbeste chef-koks van Nederland stoofvlees laat maken? Héél goede schotels uiteraard. Topchefs Erik van Loo, bekend van restaurant Parkheuvel (met twee Michelinsterren) en Alain Alders (tot dit voorjaar chef-cuisinier van sterrenrestaurant Vrienden van Jacob, één ster) delen exclusief aan de lezers van deze site de geheimen van hun stoofgerechten.