Steak sandwich
Hamburgers zijn dan wel de king of fast food, er zijn echter meer lekkere, vlugge en vullende sandwiches te maken die je voor een doordeweeks diner kunt serveren naast een lekkere salade. Steak sandwiches bijvoorbeeld, een favoriet zodra je hem proeft.
Ingrediënten (4 sandwiches):
- 500 g steak (bijv. bavette, picanha of biefstuk)
- 1 el grof zeezout
- 2 el gestampte zwarte peper (zoals lampong peper)
- 3 el boter
Mierikswortelcrème:
- 1 el crème fraîche
- 100 g mayonaise
- 75 g mierikswortel (potje)
- 1 sjalot, gesnipperd
- Sap van 1/2 limoen
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 4 focaccia’s (afgebakken)
- 6 el cornichons (kleine augurkjes)
- 50 g veldsla
Benodigdheden:
- Kernthermometer
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Bestrooi de steak rijkelijk met het grove zeezout en de zwarte peper.
- Verhit een pan met boter op het vuur tot de boter niet meer schuimt en bruin aan het worden is.
- Bak de steak rondom bruin tot een kerntemperatuur circa 52 °C voor medium rare en 60 °C voor medium, verder bakken is zonde!
- Maak tijdens het bakken de mierikswortelcrème door in een kom alle ingrediënten te mengen.
- Snijd de focaccia’s open en besmeer ze rijkelijk met de mierikswortelcrème.
- Snijd de steaks dwars op de draad in plakken en verdeel ze samen met de cornichons en veldsla over de foccacia’s.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Kun je een supermarkt-ei uitbroeden? ‘Na zo’n drie weken hoor ik gepiep’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: kun je een ei uit de supermarkt uitbroeden? -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Zo smaakt koffie van de lekkerste koffiebonen uit de supermarkt: 'zoet en kruidig met weinig bitters’
Echte koffieleuten willen graag het onderste uit de kan. De bonen moeten ‘eerlijk’ geplukt zijn, perfect gebrand en versgemalen. Koffiebonen onder het mes. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht.
-
PREMIUM
Gemeente grijpt in bij fastfoodrestaurants: appel en water op het menu, maar wie koopt dat?
Een appel, gegrilde kip en water in plaats van cola. De menukaart van vijf fastfoodzaken in Rotterdam is op verzoek van het stadsbestuur tijdelijk groener, gezonder en duurzamer. Daar zit niet iedereen op te wachten. ,,Dit is betutteling.”Rotterdam -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Als Jimmie (22) en Isabelle (19) willen, leiden ze straks De Librije: ‘Misschien verliezen we de sterren’
Jimmie en Isabelle Boer worden klaargestoomd om driesterrenrestaurant De Librije van hun ouders Jonnie en Thérèse over te nemen. Hoe is het om je beroemde vader en moeder op te volgen? ,,We zitten nergens aan vast. Als ik het niet wil, ga ik het niet doen.” -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste?