Volledig scherm

Steak sandwich

Hamburgers zijn dan wel de king of fast food, er zijn echter meer lekkere, vlugge en vullende sandwiches te maken die je voor een doordeweeks diner kunt serveren naast een lekkere salade. Steak sandwiches bijvoorbeeld, een favoriet zodra je hem proeft.

Ingrediënten (4 sandwiches):
- 500 g steak (bijv. bavette, picanha of biefstuk)
- 1 el grof zeezout
- 2 el gestampte zwarte peper (zoals lampong peper)
- 3 el boter

Mierikswortelcrème:
- 1 el crème fraîche
- 100 g mayonaise
- 75 g mierikswortel (potje)
- 1 sjalot, gesnipperd
- Sap van 1/2 limoen
- Zout en versgemalen zwarte peper

- 4 focaccia’s (afgebakken)
- 6 el cornichons (kleine augurkjes)
- 50 g veldsla

Benodigdheden:
- Kernthermometer

Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
Bestrooi de steak rijkelijk met het grove zeezout en de zwarte peper.
- Verhit een pan met boter op het vuur tot de boter niet meer schuimt en bruin aan het worden is.
- Bak de steak rondom bruin tot een kerntemperatuur circa 52 °C voor medium rare en 60 °C voor medium, verder bakken is zonde!
- Maak tijdens het bakken de mierikswortelcrème door in een kom alle ingrediënten te mengen.
- Snijd de focaccia’s open en besmeer ze rijkelijk met de mierikswortelcrème.
- Snijd de steaks dwars op de draad in plakken en verdeel ze samen met de cornichons en veldsla over de foccacia’s.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.