Volledig scherm
© IKEA & Too Good To Go

Steeds meer voedsel gered van de prullenbak door app

Producten die aan het einde van de dag worden weggegooid. Zonde! Supermarkt Jumbo gaat voortaan in 50 filialen voedselboxen maken van overtollige producten en verkopen voor 5 euro. Dit in samenwerking met een app die voedselverspilling tegen gaat.

De app Too Good To Go breidt flink uit. Momenteel doen 1100 winkels mee op de app en met 450.000 geregistreerde gebruikers heeft Too Good To Go naar eigen zeggen weten te voorkomen dat er ruim 300.000 maaltijden werden weggegooid. De app zet zich in om voedselverspilling tegen te gaan. Via de app kan je checken of er in de buurt ergens voedseloverschotten zijn. Die kan je voor een fractie van de prijs bestellen én vervolgens ophalen. 

Vandaag werd bekend dat in België filialen van Ikea, na een succesvolle pilot, gaan samenwerken met de app. In Nederland breidt supermarktketen Jumbo het aantal deelnemende filialen uit. Al 14 winkels deden mee maar dat worden er nu 50. 

Tijdens de pilot van Ikea in België waren alle beschikbare maaltijden bijna elke dag uitverkocht. Via de app betaalden onze zuiderburen slechts 2,99 euro voor een volledige maaltijd. Bij de Jumbo in ons land is de samenwerking met de app ook goed ontvangen. De supermarkt biedt via de app ‘magic boxen’ aan voor 4,99 euro. Die zijn gevuld met de producten die die dag over zijn. Alle duizend boxen per week waren elke keer al snel uitverkocht. Er nog geen plannen voor een samenwerking met de Nederlandse Ikea.

Zelf minder verspillen? Zo doe je dat:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.