Volledig scherm

Sterke drank maakt agressief, maar ook sexy

koken & etenHet weekend staat voor de deur en misschien heb je al wilde plannen om uit te gaan. Overweeg dan wel om een glas wijn of een biertje te bestellen, want uit onderzoek blijkt dat je van sterke drank agressiever wordt. 

Weet jij waarom we altijd honger krijgen na het drinken van drank? Lees het hier.

Het onderzoek is gedaan door wetenschappers van het prestigieuze King's College in Londen. De onderzoekers waren benieuwd of er verschillende emoties hoorden bij bepaalde soorten alcohol. Om dit te achterhalen stuurden ze vragenlijsten naar mensen van 18 tot 34 jaar in 21 verschillende landen. De 29.836 deelnemers beantwoorden vragen over hun alcoholgebruik in het afgelopen jaar. Bij elke soort alcohol moesten ze bovendien aangeven welke emotie ze voelden.  

Een kater na het drinken van alcohol? Dit zijn de beste tips tegen een kater.

Uit de resultaten, die vorige maand in een Brits wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd werden, bleek dat 30 procent van de respondenten agressie voelde bij het drinken van sterke drank als wodka, rum en gin. Bij het drinken van rode wijn was dat maar 7 procent. 60 procent van de deelnemers associeerde rode wijn wel met vermoeidheid en een ontspannen gevoel. 

Wist je dat tequila helemaal niet zo slecht voor je is als je denkt? Het is namelijk goed voor je botten!

Toch is er ook goed nieuws voor liefhebbers van sterke drank: van de deelnemers aan het onderzoek voelt ruim 43 procent zich sexyer na het drinken van een borrel.  Bij wijn (wit of rood) is dit maar 25 procent, bij bier nog minder: 19 procent.

Benieuwd hoe je een wijnfles open maakt zonder kurkentrekker? Bekijk deze video.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen