Volledig scherm
Wel even vragen of iedereen de wietsaus over zijn of haar vlees wil. © Shutterstock

Stress rond het kerstmenu? THC-saus krijgt iedereen in feeststemming

De kerstdagen naderen en daarmee ook de hoofdbrekens rond de feestdis. Niet alleen de samenstelling van het menu, maar ook de genodigden kunnen op voorhand voor kerststress zorgen. Een zakje instantsaus van een bedrijfje uit Californië lijkt uitkomst te bieden. ,,Binnen een kwartier zijn alle familieproblemen opgelost.’’

Volledig scherm
De instant saus krijgt iedereen binnen een kwartier 'rustig'. © Kiva Confections

Kiva Confections, een van Amerika's bekendste makers van met cannabis verrijkte chocolade en snoepjes (zogenaamde edibles), garandeert dat alle feeststrubbelingen binnen de kortste keren tot het verleden behoren. Hun gepatenteerde fast-acting technologie krijgt iedereen binnen 2 tot 15 minuten ‘rustig’.

Hoewel bedoeld voor Thanksgiving - een Noord-Amerikaanse feestdag die doorgaans niet in Nederland wordt gevierd - zal Kiva's met marihuana-extract geïnfuseerde kalkoensaus niet op het kerstmenu misstaan. ‘Een knipoog naar een feestklassieker’, aldus het bedrijf zelf. Bereiden van de saus kan iedereen.

Het product, dat niet in ons land wordt verkocht, bevat naast kalkoenbouillon, zout, uien- en knoflookpoeder, zo'n 10 mg THC. Dat laatste is het psycho-actieve bestanddeel van de overbekende wiet, dat bij gebruik voor de gelukzalige roes zorgt. Wie een beetje creatief is, maakt zelf een variant van Kiva's sausje.

‘Wees geen eikel’

Volledig scherm
Lekker chill nagenieten met een kopje warme chocolademelk. © Kiva Confections

Hoewel het verleidelijk is om ruimschoots saus over de rollade van die dilettanterige oom of onuitstaanbare tante te gieten, waarschuwt de producent van het goedje wel om eerst toestemming te vragen. ,,Wees geen eikel en serveer het alleen als iemand precies weet wat hij voorgezet krijgt.’’

De effecten van de saus zijn vrijwel direct merkbaar, claimt Kiva. Anders dan bij hun reguliere producten, waarvan de THC eerst door de lever moet worden opgenomen, zorgt een micropoeder in de saus ervoor dat je ‘achterover kunt leunen en de feestsfeer over je heen kunt laten komen’.

Stoned zullen de aan elkaar gewaagde familieleden er niet van worden, aldus Kiva, maar de sfeer stijgt tot ‘een prettige hoogte’. Voor wie niet van saus houdt of de feestelijkheden gewoon zo lang mogelijk wil rekken, komt de Amerikaanse smaakmaker binnenkort ook met snelwerkend cacaopoeder. ‘Een hogere chocolade ervaring’. Lekker chill!

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.