Volledig scherm

Stroganoff style rundergehaktballetjes

Een warm gerecht zoals deze, welke je vanuit een kom met een lepel eet is puur comfort food dat goed past in een gure winter. Stroganoff bereidingen zijn al zo oud als de weg naar Moskou en worden meestal toegepast bij stoofvlees. Dit is echter een vlugge variant die je letterlijk in een handomdraai, inclusief het flamberen, op tafel zet.

Ingrediënten (4 personen):
- 800 g stamppotaardappelen, geschild en in blokken gesneden
- 150 ml volle melk
- 30 g boter
- 2 el grove mosterd
- Zout en versgemalen zwarte peper

- 400 gr rundergehaktballetjes
- 2 el boter
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 knoflooktenen, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 250 g champignons, in schijfjes gesneden
- 1 el gerookt paprikapoeder
- Scheut wodka
- 2 el tomatenpuree
- 250 g crème fraîche
- Zout en versgemalen zwarte peper
2 el fijngehakte peterselie

Benodigdheden:
- Koekenpan
Pan

Bereidingswijze (voorbereiding 5 minuten, bereiding 30 minuten):
Kook voor de aardappelpuree de aardappelen in ruim kokend gezouten water gaar.
- Stamp fijn en meng er de melk, boter en mosterd doorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Houd dit warm.

- In een grote koekenpan de gehaktballetjes in boter kleuren.
- Voeg de rode ui, knoflook en paprika toe en bak op hoog vuur circa 5 minuten.
- Voeg de champignons en het paprikapoeder toe en bak nogmaals circa 5 minuten.
- Giet een scheut wodka in de pan en steek deze aan met een aansteker voor het flamberen.
- Voeg de tomatenpuree en crème fraîche toe, laat 10 minuten sudderen en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Serveer de stroganoffballetjes met de aardappelpuree in een kom en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen