Volledig scherm

Succesvol mopshondencafé komt naar Nederland

Een café vol rondwaggelende honden waarmee je kunt knuffelen tot je erbij neervalt, het is de droom van veel dierenliefhebbers. Na het succesvolle mopshondencafé in Londen is nu ook Nederland aan de beurt.

De combinatie van dieren en cafés blijkt een succesformule. Zo zijn de kattencafés in Nederland inmiddels niet meer weg te denken. Ook in andere landen zijn de cafés, die hun oorsprong vinden in Japan, een hit. Zo kun je met katten knuffelen in onder meer Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Amerika.

En wat met katten werkt, zou met honden ook best kunnen werken. Na het succes van een pop-up mopshondencafé in Londen in oktober komt er begin 2018 een vaste variant. In Nederland gaan we ook van start met een pop-up, namelijk op 28 januari in café de Ruyschkamer in Amsterdam.

Helaas, het café is slechts één dag open van 11.00 tot 16.00 uur en je mag zowel mét als zonder kleine viervoeter naar binnen. Je kunt er informatie krijgen over voeding, verzorging en gedrag, maar je kunt er een drankje drinken of lunchen tussen de spelende mopshondjes. De entree is 5 euro als je met mopshond komt of 10 euro als je zonder binnenstapt. De winst gaat naar de Hondenbescherming. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen