Volledig scherm
PREMIUM
Pakjes zitten vol suiker. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Suiker in drinkpakjes: Chocomel spant de kroon

Voor jou getestWie in de supermarkt op zoek gaat naar een pak Fristi of Taksi, verdwaalt al snel in schappen met immense hoeveelheden vruchtendrankjes, frisdrankjes, zuiveldrankjes, vruchtenzuiveldrankjes en waters met een smaakje. Een poging om wat orde in de chaos te scheppen.

De komst van limonademerk Irma 312 haalde in 1925 dagblad De Maasbode. Zo zuiver: geen moeder zou haar kind dit misgunnen, luidde de boodschap in het artikel. Bijzonder aan dit modern ogende Amerikaanse poeder was dat het in pakjes zat en het ook nog eens goedkoper was dan een fles limonade. Je hoefde alleen maar water en suiker toe te voegen.

De importeur had een stand geregeld in Diergaarde Blijdorp. Daar was op dat moment nét een damesbeurs gaande. Hij deelde gratis pakjes uit, en het liep storm. Wonderdrankje Irma 312, verkrijgbaar in de smaken citroen, sinaasappel, frambozen en Hawaï-ananas, maakte een vliegende start.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.