Minder suiker eten: ga er maar aan staan.
Volledig scherm
Minder suiker eten: ga er maar aan staan. © Shutterstock / ilona.shorokhova

Suikertaks is géén betutteling: ‘Ongezond eten stimuleren is juist betutteling’

Koken & WetenIn de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar discussie over bestaat. Dit keer: een somber vooruitzicht over suiker, overgewicht en de suikertaks die er maar niet komt.

67 reacties

 • Toine Daas

  10 maanden geleden
  Het probleem is wat overigens altijd al geweest is vroeger 60er jaren veel vet. Maar er stond tegenover hard en zware arbeid. De zorg was stukken minder resultaat een overgroot deel van de bevolking overlijd eerder. Heden minder zware arbeid of niet meer bewegen haast niet, de weelde van meer producten op de markt. Maar tenslotte gaat het om de economie. De zorg lijkt beter maar helaas het holt achteruit voor wel gestelde geen probleem. Zij kunnen de zorg betalen om ouder te worden.
 • Anoniem

  10 maanden geleden
  J. Kooijmans NL behoort tot de duurste landen, enige land in de wereld met BPM, het huidige ziekenfonds zou goedkoper voor de burger zijn maar nee, steeds maar duurder, onder het mom, we worden ouder, gevolg steeds meer mensen gaan niet naar de dokter, kunnen het niet betalen, het eigen risico, als ze naar het ziekenhuis worden gestuurd. Medische- en voedselindustrie draait alleen maar om winst maken, Amerikaanse toestanden. Al die belastingen kleden de burger uit, suikertax niet voor gezondheid
 • roel Unij

  12 maanden geleden
  Wie bepaalt wat ik eet , het wordt hier toch echt een betuttelend landje . Op het vlees moet een taks geheven worden om het Millieu te sparen (maar we blijven wel autorijden en huizen bouwen ) roken en sigaretten mag niet meer in het openbaar en verkocht worden . Mijn open haard moet uitblijven want een paar zeurpieten hebben er een beetje last van, (sorry , maar die gaat gewoon aan met deze gasprijzen ) mag ik verdorie nog leven of wat dat straks ook aan banden gelegd. Stop met zeuren en leef.
 • Astrid Prins

  12 maanden geleden
  @ Julia van Damme. Daar is niets onzin aan. Als jij met 2 kinderen vlees, aardappelen en groenten wil eten ben je een stuk duurder uit dan een familiezak patat, doos frikadellen /kroketten. En dan heb ik het nog niet eens over fruit.
 • Alexander Roeters

  12 maanden geleden
  Of iets nu wel of niet gezond is zal me een worst wezen. Ik kom niet aan dat van jou. Blijf dan ook van mijn eten af!