Volledig scherm
Klanten in de rij voor de kassa's bij Jumbo in 2017. © ANP

Supermarkten verwachten recordomzet

Met kerst geven Nederlanders in totaal ruim 1 miljard euro uit. De brancheorganisatie van supermarkten spreekt van een mijlpaal in de omzet.

We staan zondag en maandag te dringen in de supermarkten, verwacht het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven. We willen allemaal verse spullen kopen  op de dag voor kerst en online bestellen we ons suf.

Veel geld

We geven veel geld uit maar proberen het wel een beetje makkelijk te houden, zien de supermarkten. Het is een tijd om samen te vieren, maar lang in de keuken staan hoort niet bij de feestvreugde. Dus grijpen we naar kant-en-klare gerechten of makkelijk te bereiden gerechten, denk aan rollades, soepen en overschotels. Volgens CBL werken ‘honderdduizenden medewerkers de klok rond’ om er van verzekerd te zijn dat de consument zijn eten en drinken voor de kerstdagen in huis krijgt.

Overigens zijn veel supermarkten gewoon open op Eerste en Tweede Kerstdag. Vakblad Distrifood meldt dat dit jaar 727 supermarkten op Eerste Kerstdag open zijn: een toename van bijna 4 procent ten opzichte van vorig jaar. Op Tweede Kerstdag zijn er nog meer open: 2265, dus meer dan de helft.

Wat eet jij vandaag? Hier zie je hoe spaghetti met geitenkaas maakt:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.