Volledig scherm
© Shutterstock

Sushi is steeds kleiner geworden

Vandaag de dag kennen we sushi als kleine hapjes. Dit is wel anders geweest, want volgens de Japanse website Tenpo was sushi vroeger wel 2 tot 4 keer groter dan nu.

Dit komt doordat Tokyo, de geboorteplaats van sushi, vroeger een grote stad was waar veel reizigers doorheen trokken. Deze reizigers waren  op zoek naar eten dat ze mee konden nemen op hun reis. Het moest snel klaar zijn en goed vullen. Sushi was dus het fast food van die tijd en doordat het groter was, waren 2 stukken sushi al voldoende om vol te zitten.

De sushi van toen scheen ook anders te smaken. Nu wordt sushi gemaakt met witte azijn toebereide rijst, terwijl de oorspronkelijke rijst werd gemixt met rode azijn, gemaakt van sake. Hierdoor had de rijst ook een oker-achtige kleur. Wat wel hetzelfde gebleven is, is de sojasaus om de sushi in te dopen.
Het is niet duidelijk waarom sushi op den duur steeds kleiner is geworden.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (68%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
13625 stemmen