PREMIUM
Sylvie kreeg Parkinson door giftige druiven in wijngaard
Wereldwijd geldt de streek rond Bordeaux als het mekka voor de wijnliefhebber. Maar er zit gif op de druiven die mensen ziek kan maken. De wijnindustrie wil af van pesticidengebruik en overstappen op biologische wijn.
Sylvie Berger (48) loopt langzaam door de wijngaard, niet ver van Bordeaux. Links en rechts staan druivenstokken, zover het oog reikt. Het lijkt wel een idylle: hier langs de Garonne-rivier groeien de druiven die straks een kwaliteitswijn worden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Crisis in Bordeaux: wie wil de wijn nog kopen?
De kelders staan bomvol en de nieuwe oogst komt eraan. Er heerst dikke crisis in de Franse regio met de wereldberoemde naam. Een van de oorzaken: het slechte imago van de wijn. In Nederland gaan alleen de allerbeste wijnen nog over de toonbank. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
1000 euro boete47
Woeste klant belt politie omdat hij 2 euro voor espresso moet betalen in Italiaanse koffiebar
Een hoogoplopende ruzie over de prijs van een kopje koffie liep in een Italiaanse koffiebar dusdanig uit de hand dat de politie erbij gehaald moest worden. De eigenaar werd uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 1000 euro omdat hij de prijs niet duidelijk genoeg zou hebben geadverteerd. -
Koken & Eten
Zo zorg je ervoor dat vis niet aan de pan blijft plakken tijdens het bakken
In de keuken moet het zeker niet altijd ingewikkeld zijn. Soms word je al gelukkig van gewoon een lekker stukje gebakken vis met wat aardappelen en groenten. Toch blijft die vis soms plakken aan de pan of valt hij uit elkaar. Hoe voorkom je dat? Chef-kok Sean Uytterhaegen van het Antwerpse visrestaurant Marineau gidst je naar de lekkerste versie op je bord. -
Koken & eten
Gouden tip voor wijnkenners in de dop: trek meerdere flessen tegelijk open
Wijn: sommigen hebben er een passie voor, anderen willen erover kunnen opscheppen en menigeen raakt in de stress als het om meer gaat dan alleen de keuze tussen rood of wit. Over wijn valt ontzettend veel te leren. Deze tips maken het wat makkelijker.
-
PREMIUMvoor jou geproefd
Groentechips: is het een goed alternatief voor een gewoon chippie?
Groentechips lijken gezond. Er zit immers groente in, toch? Maar is dat wel echt zo? En voor welke fiets je nét dat blokje om? We trekken vijf zakken open en laten ons deskundige, driekoppig panel testen op kraak en smaak. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?