Volledig scherm

Taco Bell sluit al na anderhalf jaar per direct alle vestigingen in Nederland

Al na anderhalf jaar heeft fastfoodketen Taco Bell besloten om alle vestigingen in Nederland te sluiten. De drie restaurants zijn per direct dichtgegaan, zo laat de woordvoerder van Taco Bell weten.  ,,We willen onze fans bedanken voor hun overweldigende steun.”

Taco Bell had restaurants in Breda, Eindhoven en Tilburg en was daarmee alleen in Brabant gevestigd. Vaste klanten maakten op sociale media al melding van afgeplakte ramen bij de restaurants.

Taco Bell serveert typisch Mexicaanse gerechten zoals taco’s, burrito’s en nacho’s. Taco Bell had de ambitie om de komende jaren zo’n vijftig restaurants te openen in Nederland. In thuisland Amerika is het met ruim 6.000 filialen een van de grootste fastfoodketens.

Tekst gaat verder onder deze tweet

Toekomst

Het eerste Nederlandse restaurant van Taco Bell vestigde zich in maart vorig jaar in Eindhoven. Vervolgens kwamen er al snel zaken in Tilburg en Breda. Er waren nog plannen om op korte termijn uit te breiden naar Utrecht, Den Haag en Den Bosch. 

De vraag is nu of dat nog gaat gebeuren. ,,Ondanks ons succes zijn we teleurgesteld dat onze franchisenemer alle drie de locaties in Nederland zal sluiten”, aldus de woordvoerder.

,,Op dit moment hebben we geen aanvullende informatie over een heropening, maar we kijken ernaar uit om het enorme potentieel voor Taco Bell in Nederland opnieuw te bekijken.”

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.