Volledig scherm
© Goffe Struiksma

Taco’s met kalkoen en chimichurri

Deze taco’s neem ik vaak mee als ik een drukke dag heb en veel onderweg ben. Wanneer ik belangrijke meetings heb, gebruik ik alleen wel een teentje knoflook minder. Je kunt afwisselen door eens een vis- of vegavulling te maken, of serveer met wat feta of zure room eroverheen.

Ingrediënten (voor 1 persoon):
Voor de chimichurri

- 100 ml extra vergine olijfolie 

- 50 ml limoensap

- 1⁄2 tl zeezout

- 2 tenen knoflook, fijngehakt 

- 1⁄2 sjalotje, fijngehakt

- 1⁄2 jalapeñopeper, zaad verwijderd en fijngehakt
- Handje koriander

Handje bladpeterselie

Voor de taco’s
- 150 g kalkoenfilet, in stukjes 

- 1 el extra vergine olijfolie

- 1⁄2 ui, gesnipperd

- 1⁄2 tl chilipoeder
- 100 ml kippenbouillon

- 2 soft shell taco’s

- Handje sla

- 2 tomaten, in stukjes

- Optioneel: 200 g black eyed peas uit blik
Zeezout

Bereidingswijze:
- Maak de chimichurri door de olijfolie te mengen met het limoensap, zeezout, de knoflook, het sjalotje, de jalapeñopeper, koriander en peterselie.
- Verhit de eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan.
- Voeg de kalkoen toe en bak kort aan. Voeg het chilipoeder en een beetje zeezout toe en bak even mee.
- Voeg de bouillon toe, roer en laat zachtjes inkoken.


- Optioneel: verwarm de boontjes in een klein pannetje en breng op smaak met wat zeezout.


- Bereid de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing en vul met sla, tomaten, kalkoen en eventueel de boontjes.
- Schep er wat van de chimichurri over en serveer onmiddellijk.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Ellen Hoog.

Volledig scherm
© Rutger Geleijnse

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen