Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock / Glynsimages2013

Te hoog gehalte bestrijdingsmiddel in sauzen, ijsjes, ingeblikte vis en veganistische kaas

Koken&EtenDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt opnieuw voor een te hoog gehalte aan ethyleenoxide in een aantal producten. Na een slasaus eind juli, worden nu ook veganistische mozzarella, ingeblikte haring in saus en twee plantaardige melkproducten teruggeroepen. Al sinds september vorig jaar moeten er steeds weer ‘grote hoeveelheden’ levensmiddelen uit de winkels gehaald worden vanwege de stof, zegt de NVWA.

8 reacties

 • folkers

  4 maanden geleden
  Beste peulvrucht knabbelaars en soja drinkers en gezonde derdewereldland fruit eters. Noten & vruchten die uit derde wereldlanden komen staan stijf van het gif. Ook bij verschepingen naar de EU worden kanker verwekkende gassen in ruimen van schepen geblazen om tijdens de rijs schimmel en bacteriële schade te voorkomen. Bij aankomst in Rotterdam worden de ruimen eerst geïnspecteerd ivm te hoge consecratie is deze te hoog moeten de ruimen eerst luchten. Dus weet wat je eet.
 • Berg

  4 maanden geleden
  Neem gluten vrij brood, houdbaar voor 6 maanden, wat voor troep moet daar dan in zitten want normaal brood is 3 dagen houdbaar
 • Wilma Oversteege

  4 maanden geleden
  Gezien ik vegan eet vanwege al het dierenleed wat er aan vooraf gaat voor het als artikelen in de winkel ligt is het extra zuur te lezen dat al wat er al bereidt is en kant en klaar in de winkelschappen, koelkasten en vrieskasten ligt alsnog vernietigd gaat worden, een enorm aantal dieren die voor niets geleeft hebben, of het nou een ingeblikt visje is of een stuk kaas van koemelk, gaat zó de vuilnisbak in en vindt ik echt heel erg!
 • J.J. van van Gool

  4 maanden geleden
  Ik dacht dat veganistisch zo gezond was! Niet dus.
 • Marcel Jansen

  4 maanden geleden
  Wat is de waarde van 'bio' tegenwoordig nog? Deze bevatten gegeven de producten dus ook bestrijdingsmiddelen?? Dit ruikt naar oplichting van de consument. Je betaalt dus een hogere prijs voor grotere winsten zonder dat de wereld er verder beter van wordt.