Volledig scherm
PREMIUM
Omar Dahak, chefkok en eigenaar van De Boterlap © Henri van der Beek

Terrassentest: ‘In Amsterdam flikkeren ze je bestelling vaak op tafel’

Koken & etenChefkok en restauranteigenaar Omar Dahak bezocht samen met Gert Boonen terrassen voor de Misset Horeca Terras Top 100. Ze weten waar ze over oordelen; zelf wonnen ze de prijs twee keer. ,,Een bezoek aan een terras moet voelen als een warme deken.”

,,Het beste terras van Nederland is niet per se het mooiste terras. Het is een heel goed terras. Dus als ik aan kom lopen, let ik wel op de stoelen, de tafels, de aankleding. Maar het belangrijkste is de bediening. Heeft de dame op het terras me gezien? Ah, ze geeft me een knipoog, ze weet dat ik er ben. Ze is nog even bezig, maar dan komt ze meteen naar me toe, maakt een praatje, neemt automatisch een glaasje water mee bij de espresso die ik bestel en houdt aandacht voor mij en haar andere gasten.”

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.