Een baby krijgt een flesje. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een baby krijgt een flesje. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Terugroepactie: mogelijk salmonella in babyvoeding Kruidvat

Drogisterijketen Kruidvat stopt uit voorzorg met de verkoop van twee soorten babyvoeding van het eigen merk. In een fabriek waaruit een grondstof voor de voeding komt, is een salmonellabesmetting vastgesteld.

Een besmetting met de bacterie kan leiden tot diarree en uiteindelijk uitdroging veroorzaken.

De waarschuwing wordt gegeven voor zuigelingenvoeding Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden) en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden). De producten werden volgens de keten sinds juni 2017 in Nederland verkocht. In de overige varianten van de Kruidvat-babymelk wordt de betreffende grondstof niet gebruikt.

Kruidvat roept consumenten op om producten met de volgende streepjescode niet te gebruiken. Kruidvat Extra Care H.A. met code 1 8717333139667 en Kruidvat Extra Care H.A. 2 met streepjescode 8717333139674. Klanten die het product in huis hebben kunnen het naar een van de Kruidvat-winkels terugbrengen. Zij krijgen volgens de winkelketen het aankoopbedrag retour.

Kruidvat Extra Care H.A. 1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A. 2
Volledig scherm
Kruidvat Extra Care H.A. 1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A. 2 © Kruidvat

NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zegt tegen deze krant dat er geen algemene waarschuwing voor Nederland geldt. ,,Wanneer er binnen de Europese Unie met een product iets aan de hand is waarschuwen de autoriteiten elkaar. Voor zover wij weten zijn er nu geen meldingen dat er in Nederland iets speelt'', aldus een woordvoerder. 

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen