Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo? Deze jonge ondernemers gaan de strijd met de grote jongens aan
Koken&EtenMet afhalen en bezorgen verdienen grote bedrijven veel geld. Ten koste van de horeca. Vijf jonge ondernemers hebben daarom hun krachten gebundeld om de horeca te helpen.
Delen per e-mail
Honger? Mensen die willen bestellen kunnen dat sinds kort doen door met hun telefoon een QR-code te scannen. Ze betalen vervolgens bij de ondernemer zonder dat er een aparte app aan te pas komt. Dat is simpel gezegd de gedachte achter Orderli en Orderme die onlangs hun krachten hebben gebundeld in één bedrijf.
Het gaat om een handreiking naar de horeca die wederom hard wordt getroffen door de coronacrisis. De jonge ondernemers gaan op zoek naar innovatieve manieren om te helpen, vertellen zij De Ondernemer.
Oplossing voor horecaondernemers en hun gasten
Het vijftal, dat bestaat uit Dex Holman, Floris Visser, Dorus van den Oord, Maurits Franken en Sven van der Zee, wil gezamenlijk een oplossing bieden voor zowel horecaondernemers als gasten die hun vrijdagmiddagborrel, diner of favoriete lunch moeten missen. ,,Eén van de belangrijkste aspecten is dat we willen luisteren naar de behoeften van onze klant”, aldus Floris Visser, medeoprichter van Orderli. ,,Daarom hebben we de afgelopen tijd gewerkt aan een afhaal-, bezorg- en op locatie bestelfunctie.”
Door op een link te klikken, kom je direct in het menu van de horecagelegenheid. Visser: ,,Je bestelt bijvoorbeeld je favoriete gerecht en drankje, kiest ervoor om hem op te halen, of laat de bestelling aan je deur bezorgen door je vertrouwde ober. De op locatie bestelfunctie van Orderli maakt het mogelijk dat langslopende gasten gemakkelijk en snel hun bestelling kunnen plaatsen en meenemen. Op die manier heeft de gast zijn borrel en kan het personeel blijven werken. Dan heb je ook na de coronacrisis nog een café om heen te gaan met je vrienden.’’
Verschil met Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo
Doordat de horeca wederom hard getroffen is, bieden wij onze service de eerste twee weken gratis aan
Het grote verschil voor de horeca zit in de commissie. In tegenstelling tot gevestigde bedrijven als Thuisbezorgd, UberEats of Deliveroo, hoeven horecaondernemers bij Orderli geen hoge commissiepercentages af te staan. Orderli maakt namelijk gebruik van bestaande social mediakanalen, waardoor afnemers geen percentage hoeven af te dragen bij iedere bestelling die zij ontvangen.
In plaats daarvan betalen horecaondernemers een vaste prijs per maand. ,,Doordat de horeca wederom zo hard getroffen is, bieden wij onze service de eerste twee weken gratis aan”, zegt medeoprichter Floris Visser.
De ondernemers achter Orderli zijn constant op zoek naar manieren om de horecaondernemer zo goed mogelijk te helpen. Door de al bestaande marketingkanalen van klanten te gebruiken, kunnen zij een goedkope afhaal-, bezorg- en op locatie betaaloplossing aanbieden. Zo kunnen veel horecaondernemers, zelfs in deze tijd, extra omzet genereren. Visser: ,,Dit zou zomaar dé oplossing kunnen zijn om de horeca door de komende vier weken heen te slepen.’’
Bekijk hier de video's van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Video Thuisbezorgd al uitgespeeld? Zij koken in hun eigen keuken maaltijden die jij (door het raam) kunt ophalen
Normaal, in de non-coronatijd, werken ze in de catering voor bruiloften, markten of foodtruckfestivals. Nu bereiden ze alle drie, thuis in de keuken, afhaalmaaltijden. Claudia Lafuente uit Olst maakt Boliviaanse lekkernijen. De Palestijnse Jacklin Arraf uit Zutphen kookt vooral ’s nachts, want overdag verdienen de kinderen al haar aandacht en King Wullur uit Deventer takelt zijn Indonesische rijsttafels via een emmer naar beneden. ‘Ik moet ze niet allemaal bij ons op 1-hoog hebben.’ -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
Wat Eten We Vandaag: Cookies & cream trifle
Knapperige cookie kruimels vergezeld door romige, luchtige laagjes en een cookie crème. Klinkt goed, toch? Het leuke is dat de trifle geserveerd in glaasjes erg feestelijk en indrukwekkend eruit ziet, maar supersimpel is om te maken. Weinig werk, groots resultaat! Je moet deze romige trifle absoluut een keer hebben geprobeerd. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
PREMIUM
Meer mensen met eetstoornissen en ernstige kwalen bij klinieken door corona: ‘Eenzaamheid breekt ze op’
Klinieken in de Haagse regio die mensen met eetproblemen behandelen, zien een stijging van het aantal aanmeldingen sinds het coronavirus hier voet aan de grond kreeg. Klachten dreigen bovendien te verergeren. ,,Eenzaamheid en een gebrek aan dagelijkse structuur breekt velen op.”
-
Restaurant Clemens laat eters zelf chefkok spelen met eigen maaltijdboxen
OSS - Restaurant Clemens uit Oss begint volgende week met het bezorgen van maaltijdboxen. Die zitten vol verse ingrediënten waarmee eters op hun eigen fornuis een gerecht uit de Clemens-keuken kunnen maken. -
PREMIUM
In Rotterdam zijn burgers op z’n ‘Rapunzels’ af te halen: vanuit het raam, via een mandje...van onderen!
-
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt.