Volledig scherm
Juryleden Jacob Jan Boerma, Margot Janse en Dennis Huwaë. © 24kitchen

Thuiskoks nemen het op tegen professionals

In een nieuw tv-programma nemen enthousiaste thuiskoks de pollepel op in een culinair gevecht tegen professionele restaurantkoks. De jury van het programma bestaat uit topchefs Margot Janse, Jacob Jan Boerma en Dennis Huwaë.

Het programma is een gevolg van het succes van het Australische programma The Chefs' Line. De deelnemers van deze Nederlandse versie zijn zestien thuiskoks en zestien professionals. De kijkers waardeerden de versie uit Australië volgens 24Kitchen vanwege het ‘sympathieke en leerzame karakter’. De gezamenlijk liefde voor koken staan centraal. Het programma begint op maandag 14 mei bij 24Kitchen.

Drie topkoks nemen de beoordeling van de gerechten voor hun rekening. Margot Janse zwaaide 21 jaar de scepter als chef-kok in het beroemde restaurant The Tasting Room in het hotel Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid Afrika. Haar restaurant werd meerdere malen uitgeroepen tot een van de beste restaurants ter wereld. In april 2017 vertrok ze bij het restaurant. Jacob Jan Boerma is één van de drie 3-sterrenchefs van Nederland en bracht meerdere kookboeken uit samen met Sacha de Boer. Jacob Jan opende samen met zijn vriendin (sommelier Kim Veldman) in 2002, het inmiddels met 3 sterren bekroonde restaurant de Leest in Vaassen. Dennis Huwaë is mede-eigenaar en chef-kok bij restaurant Daalder in Amsterdam en onlangs verkozen tot 'Talentvol Chef van het jaar 2018' door GaultMillau. 

Boerma laat weten dat thuiskoks werkelijk iets kunnen leren van het programma. ‘Als ik een thuiskok zou zijn dan zou ik The Chefs' Line Nederland zeker aangrijpen om mijn kookkunsten te verbeteren. Het mooie van dit programma is dat iedereen evenveel kans heeft op de winst. In dit programma knallen de smaken van het bord en is de emotie duidelijk voelbaar. Het spannende format maakt dat zelfs ik nog word verrast.’

De opnamen zijn vorige week begonnen. De identiteit van de kandidaten en de professionals houdt het tv-kanaal nog even geheim. Het programma wordt iedere werkdag om 10 uur 's avonds uur uitgezonden. De minst presterende thuiskok valt dagelijks af. Op donderdag kookt de overgebleven thuiskok tegen de beste professional. Elke week staat een andere internationale keuken centraal. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.