Volledig scherm
PREMIUM
Vergeten groenten van Wessels. © Raphael Drent

Tien tegen één dat jij deze groenten niet allemaal kent

Koken & etenGeen idee wat een schorseneer is? Of een peterseliewortel, rammenas of palmkool? Je bent niet de enige. Zelfs koks hebben nogal eens moeite met andere groenten dan de bloemkool, pluksla of sperzieboon. Een pastinaak gaat nog wel, maar herken maar eens een Blue Skinradijs. Groentegroothandel Wessels in Heteren geeft les.

,,Voor het bereiden van vlees wordt uren uitgetrokken. Koks staan om zes uur 's ochtends op om het buikspek langzaam te garen voor het diner. Maar groenten krijgen die aandacht niet, terwijl ook die een optimale kerntemperatuur hebben.‘’

Enno Reijnen (39) is een groenteman, zoals hij zelf zegt. Op zijn dertiende werkte hij al in de groentewinkel in het dorp en nu runt hij samen met Pim Wessels (53) de groentegroothandel Wessels. Een kale loods van buiten, maar wie uitstapt op de parkeerplaats ruikt al de groenten. Binnen is het helemaal een feest voor de liefhebber van plantaardig eten, want hier komen eigenlijk alle groenten wel voorbij. ,,Van zeekraal tot de gewone rode tomaat", vat Reijnen samen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.