Tien vragen over pils, goudgele rakkers, gerstenat, ofwel BIER!
Week van het Nederlandse bierTer ere van de Week van het Nederlandse Bier die vandaag begint, presenteren wij een bierquiz: voor de echte kenner/drinker! Onder de deelnemers verloten we een Bierista bieropleiding ter waarde van 125 euro, mede mogelijk gemaakt door bierista.nl.
Wat kun je winnen?
De prijs bestaat uit:
- een bierpakket met twaalf bieren.
- een thuisopleiding om eenvoudig bierkennis te vergaren vanuit je luie stoel op je desktop, laptop, tablet of telefoon;
- en een persoonlijk bierdiploma.
Lees je dit artikel via de mobile app? Klik dan hier om de quiz te spelen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM6
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
PREMIUM33
Elke dag een of meer blikjes cola (zero) zoals Roger vroeger: hoe (on)gezond is dat nu eigenlijk echt?
Roger van Damme dronk vroeger - voor hij op zijn gezondheid begon te letten - 15 tot 20 blikjes Coca-Cola Zero per dag. Van Damme is een Nederlandse chef-kok, die een Michelinster in Antwerpen heeft en te zien is in verschillende Vlaamse tv-programma’s. Dat frisdrank niet gezond is, weten we, maar kan het kwaad als je elke dag één of meer blikjes drinkt? Is Coca-Cola Zero gezonder dan gewone cola? En tot hoeveel blikjes beperk je jezelf best? Voedingsexpert Eric De Maerteleire legt uit. -
PREMIUMMet video3
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
PREMIUM
Gemeente grijpt in bij fastfoodrestaurants: appel en water op het menu, maar wie koopt dat?
Een appel, gegrilde kip en water in plaats van cola. De menukaart van vijf fastfoodzaken in Rotterdam is op verzoek van het stadsbestuur tijdelijk groener, gezonder en duurzamer. Daar zit niet iedereen op te wachten. ,,Dit is betutteling.”Rotterdam -
PREMIUM
'Elf uur 's ochtends is de beste tijd voor een goede slok bier'
Fiona de Lange heeft misschien wel het mooiste beroep van de wereld. Ze is voor haar werk de hele dag met bier bezig. Een dag per week staat voor haar het proeven centraal.
-
PREMIUMmet video
Ovenbitterbal is níét gezonder dan een gewone bitterbal, en nog 12 feiten
-
-
-
Bierbrouwer laat gedetineerden werken
Gedetineerden in Veenhuizen kunnen voortaan meehelpen met het maken van het plaatselijke bier van Brouwerij Maallust. Dagelijks zullen vijf à zes gevangenen bezig zijn met de hopteelt. Dit gebeurt op het agrarisch bedrijf van de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. -
PREMIUM26
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.”