PREMIUM
Timo (38) viel 110 kilo af en bedwingt op de fiets Mont Ventoux: ‘Emotioneel moment’
Koken & etenVorig jaar stond de wijzer van de weegschaal op 189 kilogram, maar na een bypassoperatie, uren van intense training én 110 kilo eraf, klom de Vlaming Timo Schoukens (38) afgelopen weekend de Mont Ventoux op. ,,Iedere oudejaarsavond maakte ik goede voornemens, maar meestal hield ik dat niet langer dan twee maanden vol.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Dit is waarom iedereen op Wimbledon aardbeien met slagroom eet
Wie aan Wimbledon denkt, denkt aan aardbeien. Met een flinke toef slagroom wordt het rode fruit al 145 jaar lang geserveerd op het Engelse tennistoernooi. Volgens experts zit er meer achter en beperkt de traditie zich niet alleen tot het evenement. -
Vakantie met kleintjes
Vakantieleed: ‘Op dag drie gingen we plankgas naar huis’
Eindelijk is het moment daar: de zomervakantie! Lekker samen met de kinderen eruit, genieten van elkaar en de vrijheid. Maar dan blijkt alles tegen te zitten en kom je uitgeblust in plaats van uitgerust weer thuis. Deze week: Liesbeth Meijndert zat met twee zieke kinderen én noodweer op een Nederlandse camping. -
koken & eten
Advies planbureau: ‘Help consumenten om meer volgens de Schijf van Vijf te eten’
We zouden meer plantaardige eiwitten moeten eten en minder dierlijke. Dat staat in een nieuw advies van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Minder vlees en meer groente dus. -
In deze vakantielanden loop je de meeste kans op een ongeluk
De kans op een verkeersongeval met slachtoffers is het grootst in Duitsland, België, Oostenrijk en Portugal. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat. -
koken & eten
Dankzij deze handige truc kun je een halve avocado langer bewaren
Stel: je hebt zin in avocado, maar wilt niet de volledige vrucht opeten. Je blijft zitten met een half exemplaar, dat snel bruin wordt. Deze TikTokker heeft daar een handige oplossing voor gevonden.
-
Eten op warme dagen: met deze tips maak je het ultieme zomerse gerecht
Van een frisse salade tot een lekker stukje vis of vlees op de barbecue: de zomer is aangebroken en daarmee ook het warme weer. Maar wat maak je nou voor gerecht tijdens een zomerdag? Twee experts geven tips en inspiratie. -
PREMIUM
Imke houdt van dieren maar eet ze ook op en wil weten hoe dat werkt in ons brein
Hoe kan het dat ik zo veel van dieren houd en ze ook opeet? Het dilemma houdt Imke de Boer, hoogleraar dieren en duurzame voedselsystemen, al vanaf haar jeugd bezig. In het boek ‘Past het dier nog op ons bord?’ zoekt ze antwoord. -
PREMIUMKoken & Eten
Van obers uit Venezuela tot plots dichte deuren: zo raken de problemen in de horeca nu de gasten
Kleinere terrassen of zaken die helemaal de tent dichtgooien. Zelf je biertje of cappuccino bestellen via de QR-code en personeel dat je steeds vaker in het Engels aanspreekt. Lees hier een overzicht wat je als terrasbezoeker merkt van het personeelstekort in de horeca.