Volledig scherm

TIP: Nooit meer slappe sla

Een frisse salade kan ontzettend lekker zijn. Het is echter een dealbreaker als je sla tijdens de bereiding verandert in een slappe hap. Daarom hebben we de hulp van onze redder in nood, chef-kok Julius Jaspers, ingeroepen. Hij heeft de gouden tip.

Wat is de tip? Komt 'ie:
Stap 1: Vul een bak of schaal met ijswater.
Stap 2: Pak een krop sla en haal de slabladeren hier één voor één vanaf.
Stap 3: Leg de bladeren in een bak met ijswater! Laat ze 10 à 15 minuten liggen.
Dan nog een tip voor een lekkere vinaigrette bij de sla! Deze maak je als volgt:|
Stap 1: Pak een jampotje.
Stap 2: Doe hier een lepeltje mosterd in.
Stap 3: Voeg hier een scheutje witte wijnazijn aan toe.
Stap 4: Voeg hier een teentje knoflook aan toe. Deze hoef je niet te snijden.
Tip! De knoflook geeft meer smaak af als je deze met een mes plet voordat je hem toevoegt.
Stap 5: Voeg nu een beetje zout, peper en zonnebloemolie toe.
En zie daar: een heerlijke knapperige salade met een frisse dressing. Geniet ervan!

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.