Verhitten zorgt voor extra smaak aan je gerecht.
Volledig scherm
Verhitten zorgt voor extra smaak aan je gerecht. © Shutterstock / Joshua Resnick

Tip van de professional: zo helpt verhitting meer smaak aan je maaltijden te geven

Da's handig / VideoIn de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet kok Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig geeft hij wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken en die je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: het verhitten van specerijen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Verbijstering om ‘martel-uitvinding’ uit Nieuw-Zeeland: apparaat klemt kaken dicht voor dieet

  Verbijste­ring om ‘mar­tel-uitvinding’ uit Nieuw-Zee­land: apparaat klemt kaken dicht voor dieet

  Magnetische kaakklemmen in je mond die moeten voorkomen dat je stiekem toch dat frietje pakt. Een universiteit in Nieuw-Zeeland ligt flink onder vuur vanwege een opmerkelijke uitvinding, die als doel heeft de ‘wereldwijde obesitasepidemie’ te bestrijden. Critici spreken van een ‘griezelig, onmenselijk en bizar’ hulpmiddel. Onderzoekers die het eigenaardige apparaat hebben ontwikkeld, zeggen dat de bedoeling ervan verkeerd wordt geïnterpreteerd. ‘Het is vooral bedoeld voor patiënten die een operatie moeten ondergaan.’