Volledig scherm

Tip: Zo bak je de perfecte biefstuk

Een lekker mals biefstukje gaat er op z'n tijd wel in. Maar wat is het zonde als dit sappige stuk vlees z'n mooie laagje verliest en het aanbakt in de pan. Wil je weten hoe je van die aangekoekte gerechten afkomt? Lees snel verder.

Stap 1: Warm de pan heel rustig op.
Stap 2: Strooi wat zout op de biefstuk.
Tip: Doe hier geen peper op, want dat verbrandt in de pan.
Stap 3: Terwijl de pan opwarmt, voeg je wat zonnebloemolie toe.
Stap 4: Wacht tot de pan goed warm is.
Tip: Doe geen boter in de pan, want dat verbrandt.
Stap 5: Als de biefstuk loskomt aan de rand, keer je 'm om.
Stap 6: Voeg wat roomboter toe voor de smaak en zet het vuur zachter.
Stap 7: Haal de biefstuk uit de pan.
Tip: Laat de biefstuk even rusten. Dit doe je door er een velletje aluminiumfolie op te leggen. Waarom? Als je hem meteen aansnijdt, loopt het vocht er namelijk uit.

En klaar: daar is je perfecte biefstuk. Aanvallen maar!

Meer keukentips? Bekijk hier alle First Eet video’s.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.