Volledig scherm

TIP: Zo gaat je mayonaise nooit meer in de schift

Niets lekkerder dan een goede mayonaise om een gerecht af te maken. Ook is er niets irritanter dan een mayonaise die altijd schift. Gelukkig heeft chef Julius Jaspers hier dé oplossing voor.

Waardoor gaat de mayonaise in de schift? Dit komt vaak doordat de gebruikte ingrediënten verschillende temperaturen hebben. Zorg er dus voor dat de temperatuur van alle ingrediënten hetzelfde is.

Oké, aan de slag! Hoe maken we de mayonaise?
Stap 1: Breek 3 eieren doormidden en gebruik hiervan alleen de dooiers.
Heb jij ook altijd moeite met het scheiden van de dooiers? Bekijk hier hoe je dit makkelijk en snel doet.
Stap 2: Voeg hier 20 gram mosterd en 15 gram witte wijnazijn aan toe.
Stap 3: Meng het geheel en doe hier olie bij.
Tip! Doe de olie er druppeltje voor druppeltje bij, als je dit niet doet, is de kans groter dat de mayonaise schift. Zorg ervoor dat je de olie constant volledig door de mayonaise mixt.
Stap 4: Maak de mayonaise op smaak met zout en peper en geef er eventueel een eigen twist aan door tabasco of chilisaus toe te voegen.
En dan de laatste tip: je kunt de mayonaise langer bewaren en dunner maken als je hier water aan toevoegt.

Meer keukentips? Bekijk hier alle First Eet video’s.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.