PREMIUM
Topkok moest door corona zijn huis verkopen en zit nu weer aan de gehaktbal bij moeder
Topkok Eric-Jan Fransen (52) kookte voor grote namen als prins Claus en schrijver Jan Wolkers. Maar tegenwoordig wordt er voor hem gekookt. Moeders gehaktbal, letterlijk. Om zijn kookstudio in Den Haag overeind te houden, kon hij niet anders dan zijn huis verkopen en weer bij ‘mama’ gaan wonen.
Delen per e-mail
Fransen is een boom van een vent, twee meter haalt hij met gemak. Maar hoe groot hij ook is, voor zijn moeder blijft hij altijd klein. ,,Ze zet me zelfs pannenkoeken voor. Het is de tragiek van zoon-zijn”, klinkt het grappend.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met deze tips is het opruimen van de zolder voor de virtuele vrijmarkt een stuk eenvoudiger
Het opruimen van de zolder kan een behoorlijke opgave zijn: alleen een begin maken is soms al een uitdaging. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van het opruimen van je zolder een makkelijke en overzichtelijke taak te maken. Opruimcoach Lammy Wolfslag geeft tips. -
Koken & eten
De ideale pastavorm is nu pas uitgevonden... door een Amerikaan
De Amerikaan Dan Pashman heeft een pastasoort ontwikkeld die de perfecte vorm zou hebben. Cascatelli is de naam. Dat is het Italiaanse woord voor waterval. De eerste 700 dozen waren binnen twee uur uitverkocht. -
ANWB waarschuwt voor gevaarlijk autostoeltje: ‘Gebruik het niet’
Bij een test van autostoeltjes is de ANWB op ‘een ernstig defect’ gestuit van het Chicco Kiros i-Size-zitje met het bijbehorende Isofix-onderstel. Het biedt geen goede bescherming bij een ongeval en is zo gevaarlijk dat de ANWB vóór de publicatie van de test op 25 mei nu al waarschuwt het in deze combinatie niet te gebruiken. -
Koken & eten
Oudste ‘supermarkt’ van Moskou sluit de deuren: lege vitrines na 120 jaar geschiedenis
De winkel overleefde de laatste tsaar, alle Sovjet-leiders, Twee Wereldoorlogen en twee Russische presidenten. Maar morgen valt het doek voor Jelisejevski, de oudste en bekendste supermarkt van Moskou. -
PREMIUM
Onkruid, hoe kom je er van af? Eet het op! (En Suze heeft nog meer tips)
Last van onkruid in de tuin en wil je geen gif spuiten om het weg te krijgen? Dan biedt Suze Peters uit Moordrecht een oplossing. In een praktische online basiscursus onkruid helpt ze tuineigenaren omgaan met onkruid. Een cursus over wat wél weg moet en wat gerust mag blijven staan. En welk onkruid je zelfs kunt eten.
-
PREMIUMKoken & eten
Van eenzame snackbar tot fastfood imperium: Zo legden deze broers de basis voor KFC in Nederland
De laatste meters op weg naar hun gouden jubileum zijn net zo pittig als de kippenvleugels die ze braden. Toch brengen coronacrisis en avondklokrellen Michel en Ron de Kok niet uit koers. Want de grondleggers van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland zijn zuinig op hun fastfood-imperium, dat door pa in Rotterdam in gang werd gezet. -
PREMIUMKoken & eten
Dadelkoning Isam wil Nederland verliefd laten worden op dadels: ‘Veel gezonder dan al dat snoepgoed’
Dadels zijn in Nederland nu nog vooral populair onder moslims. Die kennen echter met name de dadels uit Algerije en Tunesië, terwijl er tientallen andere soorten zijn die hier nauwelijks bekend zijn. De Haagse ondernemer Isam Naimi wil daar verandering in brengen. ,,Ik wil dat heel Nederland ze gaat eten.’’ -
PREMIUM
Martijn (45) verdiende Michelinster op een Ierse klif, nu komt hij zijn kookkunsten vertonen in Gouda
Hij was in 2010 de eerste in Ierland die buiten Dublin een Michelinster kreeg. En hij stond achter de stoof voor gasten die soms het vliegtuig namen om te komen eten. Binnenkort bestiert de chef-kok hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda. Zijn naam: Martijn Kajuiter (45).