Volledig scherm
Sergio Herman boor het Frites-atelier in in Arnhem. © ROLF HENSEL

Topkok Sergio Herman gaat door met friet maken in België

De Zeeuws-Vlaamse topkok Sergio Herman gaat weer in de friet in België. Geen kot, maar een atelier. De luxe frietzaak komt op de Groentenmarkt in Gent. 

Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse Kamer van Koophandel. De frituur staat daar per 1 april geregistreerd. De zaak zou op de hoek van de Groentenmarkt met winkelstraat Langemunt komen, waar voorheen een schoenenzaak zat.

Een woordvoerder van het Frites Atelier Benelux bevestigt het nieuws dat Herman friet wil gaan bakken in het land dat zelf een reputatie heeft hoog te houden op dit gebied, maar houdt een slag om de arm. ,,We krijgen deze week definitieve bevestiging van de gemeente of het honderd procent zeker is.'' De nieuwe frituur gaat naar verwachting deze zomer open. 

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
De hoek van de Groentenmarkt waar de nieuwe frietzaak moet komen. © Bas Bareman

De topkok uit Sluis breidt daarmee zijn frietzaak-keten uit. Hij wil ook het concept dit jaar ook in Brussel lanceren. Eerder opende hij al vestigingen in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Arnhem en Den Haag.

Het Frites Atelier serveert friet van culinaire topkwaliteit, gemaakt van Zeeuwse aardappelen. De frites worden geserveerd met een reeks speciale sauzen van de sterrenkok. 

Volledig scherm
Een frietje van het Frites Atelier. © RV
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement