Volledig scherm
© Sandra Mahut

Unicorn springrolls en unicorn chocolademelk. Zo maak je het

In de maand maart komt de lente langzaam maar zeker in zicht. Tijd om uit je winterhol te kruipen en nieuwe dingen uit te proberen. Wat past daar beter bij dan kleurrijk unicorn eten? Deze recepten, uit I Love Unicorn Food van Sandra Mahut, zijn nieuw, verrassend en vrolijk. De perfecte match dus.

Unicorn wittechocolademelk

Volledig scherm
Unicorn wittechocolademelk © Sandra Mahut

Ingrediënten (voor 2 kopjes):
- 100 g witte smeltchocolade
- Een paar druppels roze natuurlijke kleurstof (of neem smeltchocolade die al gekleurd is)
- 250 ml (half)volle melk
- 1 el vanille-extract of 1 el grenadinesiroop
- slagroom
- Een paar minispekjes

Hoorntjes
- 50 g witte smeltchocolade
- Een paar druppels blauwe natuurlijke kleurstof (of neem smeltchocolade die al gekleurd is)
- 2 ijshoorntjes
goudkleurige eetbare glitters

Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 5 minuten):
- Laat voor de hoorntjes de witte smeltchocolade au bain-marie smelten (zie blz. 22) met de blauwe kleurstof en roer goed.
- Snijd 5 cm van de bovenkant van de ijshoorntjes af (als ze groot zijn).
- Dompel ze kort in de blauwe gesmolten chocolade en dan in de glitters.
- Zet ze 1 uur in de vriezer.
- Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie met de roze kleurstof en meng goed.
- Verhit de melk in een pan en schenk bij de roze gesmolten chocolade, terwijl de kom nog op de pan met kokend water staat.
- Klop met een garde.
- Voeg de vanille of grenadine toe en meng weer tot de warme chocolade mooi romig en glad is.
Schenk de warme chocolademelk in kopjes en maak af met slagroom.
- Bestrooi met minispekjes en zet de hoorntjes erop.
- Serveer meteen.

Unicorn spring rolls

Volledig scherm
Unicorn spring rolls © Sandra Mahut

Ingrediënten (Voor 6 kleine spring rolls):
- 50 g glasnoedels
- 1 à 2 druppels blauwe natuurlijke kleurstof
- 1 wortel, geschrapt
- 1 komkommer
- 1⁄2 rodekool
- Een paar radijsjes
- 1⁄2 avocado, geschild en ontpit
- 6 kleine rijstvellen
- Een paar blaadjes kropsla
1⁄2 mango, geschild en ontpit zwart en wit sesamzaad

Tahin-kokossaus met limoen
- 1 el tahin
- 1 el sesamolie
- Sap van 1⁄2 limoen
- 1 el kokosroom
- 1 tl lichte sojasaus
1 druppel blauwe natuurlijke kleurstof
- Wit sesamzaad

Bereidingswijze (bereiding 15 minuten):
Spring rolls
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een beetje blauwe kleurstof toe aan het kookwater.
- Bewaar de gare, blauwe noedels tot gebruik in een kom koud water.
- Snijd de wortel en de helft van de komkommer in zeer fijne reepjes.
- Snijd de rodekool, radijsjes en avocado in dunne plakjes.
- Week een rijstvel 30 seconden in een schaal met lauw water en leg het op een schone, vochtige theedoek.
- Leg de groenten en noedels in het midden – begin met de ingrediënten die je straks goed wilt kunnen zien.
- Vouw het rijstvel over de vulling.
- Laat één korte zijkant open, zodat er wat vulling uitsteekt.
Leg de rollen in de koelkast.
- Bestrooi ze voor het serveren met zwart en wit sesamzaad en decoreer met sterretjes die je uit de mango hebt gesneden.

Tahin-kokossaus met limoen
Doe de ingrediënten voor de saus (behalve de kleurstof en het sesamzaad) in een kom.
- Pureer en voeg dan de druppel kleurstof toe.
- Meng één keer met de punt van een mes om een mooie spiraal te maken.
- Bestrooi met wit sesamzaad en zet de saus samen met de spring rolls op tafel.

Eet smakelijk!

Volledig scherm
© Sandra Mahut

Bovenstaande recepten komen uit het boek I Love Unicorn Food van Sandra Mahut.

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen