Unicum: Kim scoort een 10 voor haar vijfgangenmenu op ROC in Almelo

videoKim Dijk (19) uit Hardenberg slaagde onlangs voor haar examen zelfstandig werkend kok, op het ROC in Almelo. En hoe! Haar vijfgangenmenu scoorde een 10. „De examinatoren zeiden dat ze dat nog nooit hadden meegemaakt.”

Als klein meisje wist Kim al wat ze wilde worden. „Ik stond al heel jong bij mijn vader en moeder in de keuken. En in de woonkamer stond een klein speelkeukentje.” Toch is het vak haar niet met de paplepel ingegoten. „Er is eigenlijk niemand in de familie die iets met het horecavak heeft. Alleen mijn oom is bakker”, zegt ze met een lach.

Er was na de middelbare school geen enkele twijfel welke opleiding ze zou gaan doen. Het moest het ROC in Almelo worden. Vanuit Hardenberg, waar Kim vandaan komt, reisde ze twee jaar lang elke week naar Almelo. Dit jaar werd het makkelijker, want haar vriend verhuisde naar Hengelo. „Het grootste gedeelte van de week ben ik bij hem thuis, aan de Werninkhofstraat.”

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.