Unilever ziet grote vraag naar veganistische alternatieven en verhoogt omzet naar 1 miljard euro
Unilever schroeft de productie van vegetarische en veganistische producten flink op. Het levensmiddelenbedrijf wil de jaarlijkse omzet uit plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven vervijfvoudigen, van 200 miljoen naar 1 miljard euro per jaar.
Het Nederlandse concern wil dat in de komende vijf tot zeven jaar gaan waarmaken. Een belangrijk onderdeel daarvan is de vleesvervangers van de Vegetarische Slager, het bedrijf dat in 2018 door Unilever werd overgenomen. De vleesvervangers worden inmiddels verkocht bij ruim 20.000 verkooppunten in dertig landen. Naast supermarkten levert de vegaproducent ook aan fastfoodketens Burger King en Papa John's. Sinds kort is het merk ook in Azië te vinden.
Ijsjes en rookworst
Unilever verhoogt de omzet van de producten verder met veganistische varianten van bestaande producten, zoals van mayonaisemerk Hellmann’s en de ijsjes van Magnum en Ben & Jerry’s. In Nederland zullen meer vegavarianten van Unox komen.
De internationale levensmiddelengigant zegt zich de komende jaren verder te richten op het tegengaan van voedselverspilling en het verminderen van suiker in de producten. ,,We willen verspilling binnen vijf jaar halveren”, zegt een woordvoerder. ,,Bijvoorbeeld door te voorkomen dat nog goede producten weg worden gegooid en met donaties aan voedselbanken. Daarnaast gaan we gezondere producten aanbieden en werken we aan het verlagen van de zout- en suikergehaltes.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeen nonsens!
Franse wijn-nonnen in de Provence: ‘Wijn speelt een belangrijke rol in de Bijbelse cultuur’
In een idyllisch klooster in de Provence wordt wijn gemaakt door uitsluitend nonnen. Met flitsende dronebeelden van hun wijngaard en een online actie hopen ze geld binnen te halen om nóg meer rosé te maken. -
Commentaar
Hoe kies je vegetarische spekjes als ze niet zo mogen heten?
Herkenbare namen voor vega-producten maken de overgang naar minder vlees eten gemakkelijker. Daarom moeten ze niet worden verboden, schrijft Hans Nijenhuis in dit commentaar. -
Koken & Eten
Tiktokkers scoren met ‘gezonde cola’ waarin ze azijn verwerken
Massaal wordt op het internet de ‘gezonde cola’ uitgetest: een drankje dat even lekker, maar gezonder dan een gewone Coca-Cola zou zijn. De ingrediënten? Azijn die je normaal in je dressing verwerkt en bruiswater. Niet iedereen is enthousiast. -
Energierekening
Ruud is van de variabele contracten: ‘Met de huidige energieprijzen pakt dat wat minder uit’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ruud Koot (60) uit Amersfoort. -
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk.
-
PREMIUMKoken & eten
Moet de vegaworst ‘vegetarische tube’ gaan heten? Europa hakt de knoop door
Geen vegaworst maar de term ‘vegetarische tube’ op de verpakking? Het zou zomaar kunnen dat dat binnenkort werkelijkheid wordt. Deze week stemt het Europees Parlement over een voorstel om woorden als hamburger en schnitzel te verbieden voor vegetarische producten. -
Koken & Eten
Voedingscentrum waarschuwt voor rauwe melk: ‘Ga niet eerst een ommetje maken’
Een bezoekje brengen aan de boer in plaats van de supermarkt. Een toenemend aantal mensen kiezen ervoor om hun melk zo vers mogelijk te halen. Soms om de smaak, soms om gezondheidsredenen. Maar of rauwe melk ook echt gezonder is, is onduidelijk. -
18
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret.