Volledig scherm
© United Airlines

United Airlines ontketent 'stroopwafelrel'

United Airines heeft zich de woede van veel reizigers op de hals gehaald door niet langer stroopwafels aan te bieden als snack tijdens bepaalde vluchten. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vervangt de oer-Hollandse koeken door boterkoekjes met een vleugje esdoorn van eigen bodem.

Daarmee speelt American Airlines naar eigen zeggen in op een van de 'hotste' smaaktrends in de Verenigde Staten. De nieuwe koekjes nemen vanaf komend weekend de plek van stroopwafels in tijdens binnenlandse vluchten die vertrekken voor 09.45 uur, staat in een persbericht.  

'Deze nieuwe snack, speciaal gemaakt voor de luchtvaartmaatschappij door Byrd Cookie Company (in Savannah in de Amerikaanse staat Georgia), combineert een  krokante structuur met een zoete esdoornsmaak.'

Volledig scherm
De nieuwe snack van Unites Airlines. © Byrd Cookie Co., United Airlines

Reizigers reageren op Twitter verontwaardigd op de menuwijziging. Die komt enkele weken nadat de luchtvaartmaatschappij tomatensap schrapte maar die na een storm van protest weer op het menu zette. 

'Néééé! United Airlines elimineert stroopwafels op binnenlandse vluchten', reageert Stephen Foskett.

'Weten jullie @united - ik heb de afgelopen jaren al heel wat voor lief moeten nemen maar het verwijderen van de stroopwafels zou jullie wel eens de spreekwoordelijke druppel kunnen zijn. Welke heerlijke snack biedt American Airlines aan? Ik weet zeker dat er bij SouthwestAir wordt gevochten om n-1 zakken pinda's', schrijft Adam Clater. 

Ene dcdomain doet er nog een schepje bovenop. 'Een passagier uit een (overboekt) toestel sleuren, de hond van een passagier dood laten gaan, een andere hond naar de verkeerde bestemming vliegen ... die incidenten maakten allemaal niet uit. Maar de stroopwafels verwijderen? Dat gaat @united merken in haar klantenbestand.' 

'De beste contacten die ik met de @united cabinebemanning heb gehad gingen over onze wederzijdse voorliefde voor stroopwafels', schrijft Laura Cilmi. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.